Спецпроєкти

Як короткі повідомлення у месенджерах забруднюють атмосферу?


Вуглецевий слід від коротких повідомлень як-от «Ок», «Лол» дорівнює рівню шкідливих викидів від автомобілів і літаків, заявили вчені з компанії OVO Energy, яка займається відновлювальною енергетикою.

Для відправлення повідомлень через сервер витрачається значна частка електроенергії, а в такий спосіб і вуглексилий газ. Їхній рівень можна порівняти з викидами від авто і літаків.

У статті йдеться про те, що тільки британці відправляють щодня понад 64 млн коротких повідомлень на день. Найпоширеніші з них: «LOL», «OK», «Привіт», «Дякую», «Отримав/-ла», «Хороших вихідних», «Добрий вечір», «Ти отримав(-оа) / бачив(-ла)?», «Навзаєм».

Вони підрахували, що якби ми відправляли на одне «дякую» в день менше, це допомогло б знизити викиди на 16,433 тонн вуглецю на рік, що дорівнює 81 тис. перельотів між Лондоном і Мадридом.

«Подумайте перед тим, як писати. Зменшення електронних листів не вирішить кліматичну кризу, але це доводить, що скорочуючи їхню кількість ми можемо поліпшити своє життя, оскільки ми зменшуємо викиди вуглецю», – говорять вчені.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь