Спецпроєкти

Топ-10: найкращі міні-серіали десятиліття


Популярною тенденцією останнього десятиліття став відхід від стандартних телевізійних серіальних форматів. Для міні-серіалів характерна обмежена кількість епізодів (8-10). Їх з легкістю можна переглянути за вікенд. Міні-серіали можуть бути як художніми, так і документальними.

Видання Time склав список з кращих міні-серіалів десятиліття. У добірці переважно драми та трилери, які піднімають гостросоціальні теми або ж розповідають про історію певної особистості.

Міні-серіал

Мілдред Пірс / Mildred Pierce, 2011

Від домогосподарки Мілдред Пірс пішов чоловік, кинувши її з дітьми. Проте Мілдред не збирається складати руки і робить все, аби забезпечити гідне майбутнє собі і родині. Гарний міні-серіал, який вам точно сподобається.

Міні-серіал детектив

Американська історія злочинів: Народ проти О. Джея Сімпсона / American Crime Story: The People vs. OJ Simpson, 2016

Справа про вбивство, в якому звинуватили відомого актора та футболіста Джея Сімпсона. Гостросюжетний міні-серіал детектив, який можна подивитися буквально за пару вечорів.

Гострі предмети / Sharp Objects, 2018

Це міні-серіал про журналістку, яка має проблеми з самоконтролем. Вона повертається до рідного міста, аби дізнатися і розповісти правду про вбивство молодих дівчат.

Коли вони нас побачать / When They See Us, 2019

Міні-серіал засновано на судовому процесі США 1989-го. Тоді п’ятьох афро- та латиамериканських підлітків звинуватили у згвалтуванні 28-річної дівчини.

Міні-серіали зарубіжні

Молодий Папа / The Young Pope 2017

Вона ж Грейс / Alias Grace 2017

Англійські міні-серіали

Патрік Мелроуз / Patrick Melrose, 2018

Вовчий зал / Wolf Hall, 2015

Одного разу вночі / The Night Of, 2016

Вершина озера / Top of the Lake, 2013

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь