Спецпроєкти

Від яких хвороб та розладів найчастіше страждають міленіали


Нещодавно ми розповідали, які предмети, продукти та явища вбивають міленіали. Виявилося, що люди, які народилися в період з 1981 по 1996, позбавляють світ майонезу, діамантів, звичного восьмигодинного робочого дня, сексу, власної житлової площі, похмілля та тютюнового диму.

Особливі риси міленіалів: активне використання інформаційних технологій, а також відкладення вступу до дорослого життя. Є певна специфіка й у здоров’ї цього покоління. З’ясувалося, що, незважаючи на прагнення до здорового харчування та піклування про власне самопочуття, міленіали не можуть похизуватися чудовим здоров’ям. 

Американські спеціалісти компанії Blue Cross Blue Shield Association (BSBSA) проаналізували інформацію про здоров’я покоління Y. Висновки не найкращі: міленіали більш беззахисні перед фізіологічними захворюваннями та відхиленнями. Народжені до 1996 року частіше за інші покоління ризикують отримати гіпертонію чи підвищений рівень холестерину. І це попри тренд на здорове харчування та заняття спортом!

Із психічним здоров’ям міленіалів, якому вони приділяють увагу більше від попередніх поколінь, теж усе не так просто. Покоління Y частіше за попередників страждає від таких проблем, як гіперактивність і депресія. Експерти стверджують, що в період з 2014 по 2017 рік кількість мілленіалів, що потерпають від депресії, зросла на цілих 30%. Причиною 60% смертей людей від 25 до 29 років у 2017 стало передозування наркотиками і самогубство. 

Експерти з Blue Cross Blue Shield Association наголошують, що через проблеми зі здоров’ям міленіали не можуть реалізуватися у професії на сто відсотків. Саме через хвороби та розлади представники покоління Y частіше беруть лікарняні або неоплачувані відпустки. Погане самопочуття впливає і на якість роботи, тож ефективність міленіалів також страждає. При цьому наймеметичніше покоління водночас і найосвіченіше з усіх, які колись існували у світі. Але, на жаль, проблеми зі здоров’ям можуть завадити їм перевернути світ та зробити його значно кращим. 

Через хвороби міленіали вимушені віддавати значну суму власного заробітку на ліки. Покоління Y витрачає на лікування на 33% більше від представників покоління Х у тому ж віці. 

Почуття та їхні прояви в покоління Y

Також відомо, що міленіали значно чутливіші та не соромляться прояву емоцій на людях. Вони прилюдно плачуть ледве не вдвічі частіше, ніж їхні попередники. Викликати сльози покоління Y може не лише втрата близької людини чи сумний/важкий фільм. Звичайні події на кшталт непередбачуваного розвитку подій у футбольному матчі або дрібних проблем на роботі можуть довести міленіала до сліз.

В опитуванні щодо вияву емоцій брали участь дві тисячі представників покоління Y. З них кожен восьмий зізнався, що хоч раз плакав у метро, автобусі, тролейбусі чи трамваї. Така ж кількість людей плакала в кафе/пабах. Старше покоління у плані прояву емоцій було значно стриманішим: дозволяли собі прилюдно розплакатися лише 6% (приблизно кожний шістнадцятий).

Жінки-міленіалки зізналися, що не стримували сліз на роботі: в офісі плакала кожна п’ята. Більшість представниць жіночої статі хоча б раз розплакалася при близьких друзях. Чоловіків було не так просто змусити плакати: лише чверть з них дозволяли собі пустити сльозу на роботі або в компанії. Але є вірогідність, що під час опитування не всі зізналися у прояві власних емоцій.

Дослідники зазначили, що зараз стримування емоцій не належить до переваг, як раніше. Навпаки – люди стали уважніше прислухатися до власних відчуттів і перестали приховувати їх. Молоді люди раді, що можуть виявляти емоції навіть на публіці, бо це приносить їм полегшення.

Знайомства

Під час дослідження стало відомо, що чверть опитаних мілленіалів боїться завести розмову з незнайомцями. Основна проблема полягає саме в першій розмові: на неї наважуються не всі. При цьому представники покоління Y швидко починають довіряти малознайомим. Якщо вони все ж наважаться завести розмову, то незабаром можуть вибовкати власні секрети, таємниці та історії.

Проблема близьких стосунків, зокрема романтичних, у сучасному світі все ж існує, незважаючи на збільшення рівню довіри. Зараз активно вивчають феномен людей, які не мають потреби жити з кимось і значно комфортніше почуваються наодинці. Це не якийсь психологічний розлад чи наслідок травми, а один з варіантів норми. Цьому феномену ми присвячували окрему статтю, яку можна прочитати тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь