Спецпроєкти

Куленепробивна електровантажівка Tesla Cybertruck — що про неї відомо та скільки вона коштує?


Генеральний директор Tesla Ілон Маск представив електропікап Cybertruck. Tesla Cybertruck – це  футуристична електровантажівка з куленепробивним склом, кількома моторами, та автопілотом.

Натхненням для дизайну став фільм «Шпигун, який мене любив» про Джеймса Бонда. Електропікап має прямокутний дизайн, корпус було виконано з надтвердої холоднокатної криці й броньованого скла.

За словами Маска, кузов пікапа зроблений із тієї ж сталі, що й космічний корабель SpaceX Starship: вона може витримати удар кувалдою і навіть постріл із 9-міліметрової вогнепальної зброї. Однак скло автомобіля розбилося після удару великим сталевим кульовим підшипником, хоча до того його випробовували кувалдою.

Після інциденту Ілон Маск додав, що це навіть краще, адже «є що вдосконалити» та продовжив презентацію авто біля розбитих вікон. Хоча вікна були розбиті, вони зберегли свою «структурну цілісність» та не були повністю вибиті.

Пікап має накритий броньованою кришкою кузов, що здатний везти до 2.8 м3 вантажу. На борту можна перевозити шістьох пасажирів.

Вантажівка має три основні конфігурації з різної кількістю двигунів, кожна з яких відрізняється ціною.

К-сть моторів Автономність Вантаж Розгін до 100 км/год Ціна ($)
1 400 км 3.400 кг 6,5 сек 39.900
2 480 км 4.500 кг 4,5 сек 49.900
3 500 км 6.350 кг 2,9 сек 69.900

На сайті Tesla уже доступна опція передзамовлення. Для цього потрібно заплатити завдаток 100$. Виробництво вантажівок почнеться наприкінці 2021 року для одномоторних та двомоторних моделей, і через рік — для тримоторних моделей.

У мережі ж відреагували жартами:

«Нарешті мій хлопчик Ілон Маск зробив машину, яку я завжди малював коли був 5-ти річним».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь