Спецпроєкти

Українські «Форс-мажори»: на YouTube вийде веб-серіал про інвестиційний бізнес


6 листопада в ТРЦ «Блокбастер» відбувся допрем’єрний показ серіалу «Вільні гроші». Це веб-проєкт, який створили за підтримки компанії «Фрідом Фінанс Україна». Серіал — це спосіб розповісти людям, що таке інвестиційний бізнес. В центрі сюжету — талановитий хлопець Захар, який працює офіс-менеджером у великій компанії та мріє про кар’єру інвестиційного консультанта.

«Вільні гроші»зняті в жанрі професійних та галузевих серіалів — автори надихалися рейтинговими серіалами «Мільярди» та «Форс-мажори». Режисерка картини — Ірина Петрикей, автори ідеї — Борис Цомая, Валерій Примост і Анастасія Остренська. Автором саундтреку до серіалу став талановитий український піаніст Євген Хмара. Акторський склад— теж яскравий: народний артист України Остап Ступка, Аліна Коваленко (серіал «Кріпосна» та фільм «Захар Беркут»), Богдан Рубан (актор фільму «Eva.Stories»), Михайло Кришталь (актор серіалу «Кріпосна»), Олена Курта (акторка серіалу «Школа»); Владислав Гончаров; Роман Муленко; Себастіан Антон.

«Мій герой —дуже талановитий та цілеспрямований юнак. Він прагне зробити світ кращим, а людей щасливішими. У нас є одна спільна риса — жага справедливості. Гадаю, це допомогло мені вжитися в образ», — розповідає Богдан Рубан про свого  героя.

Ірина Петрикей
Ірина Петрикей
Валерій Примост
Валерій Примост
Борис Цомая
Борис Цомая
Олена Курта
Олена Курта
Богдан Рубан
Богдан Рубан
Євген Хмара
Євген Хмара
01/9
Ірина Петрикей
Валерій Примост
Борис Цомая
Олена Курта
Богдан Рубан
Євген Хмара

«Мені дуже імпонують проекти “на межі”. Здавалося б, маркетингова історія. Але так гармонійно оформлено художньо, настільки насичена емоційно — для мене було задоволенням працювати в такому форматі. Щось нове — це завжди цікаво», — коментує Олена Курта, яка зіграла одну з персонажок серіалу.

Ідея українських «Форс-мажорів» належить маркетинг-директору компанії «Фрідом Фінанс Україна» Борису Цомая. Серіал — це спосіб розповісти людям, що таке інвестиційний бізнес. У центрі сюжету — талановитий хлопець Захар, який працює офіс-менеджером у великій компанії та мріє про кар’єру інвестиційного консультанта. 

«Коли ми думали, як доступно розказати людям, що таке фінансові інвестиційні компанії, не хотілося вдаватися до стандартних маркетингових та піар-технологій. А от вся інформація у живому контексті — з героями, історією, емоціями — заствоїться якнайкраще. Ми не мали за мету створювати відвертий рекламний контент, не гралися в очевидний продакт плейсмент. Вся частина із «Фрідом Фінанс Україна» — фонова і не кидається в очі. Це просто частина сюжету», — коментує Борис.

Серіал транслюватиметься на YouTube-каналі #Investtalk. Перша серія буде доступна до перегляду вже 11 листопада.

Фото обкладинки: Олександр Пілюгін
Фото: Даніл Прівєт

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь