Спецпроєкти

У Мексиці з’явиться перше в світі поселення з будинками, надрукованими на 3D-принтері


У мексиканському штаті Табаско почали будувати перше в світі поселення з будинків, виготовлених за технологією 3D-друку.

Поселення – благодійний проєкт некомерційної благодійної організації New Story спільно з Icon and Еchale. Вони планують побудувати 50 будинків для сімей, які живуть в умовах крайньої бідності, в небезпечних і саморобних тимчасових притулках.

На даний момент побудовано вже два будинки. Власники будинків будуть виплачувати іпотечний кредит з нульовим відсотком протягом семи років. Щомісячна плата складає близько 20 доларів на місяць.

Стіни будинків зводяться за допомогою 3D-принтера Icon Vulcan II, який видавлює цемент з сопла шар за шаром. Процес займає близько 24 годин на один будинок. Зведенням даху, установкою дверей і вікон та внутрішньою обробкою займаються вже бригади будівельників.

01/5

Стандартна площа будинку складе 45 м². Одноповерхові будівлі розділені на дві спальні, вітальню, кухню і ванну кімнату. До них підведена електрика та водогін. Як відзначають в New Story, будинки були розроблені з дотриманням стандартних вимог безпеки, що враховують місцеві сейсмічні умови.

У компанії відмовилися назвати фактичну собівартість проекту, зазначивши, що вони націлені на підвищення ефективності і зниження витрат по мірі його реалізації. Очікується, що решта 48 будинків будуть заселені в 2020 році.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь