Спецпроєкти

Плетіння в стилі Дейнеріс і графічні стрілки: новорічні б’юті-тренди в 2020


Незабаром Новий рік, а разом з ним – нові тренди в б’ютісфері. Ми завітали до перукарні haze і дізналися в майстрів, які зачіски та стилі макіяжу будуть актуальними у 2020 році. Щоб не бути голослівними і показати на прикладі, як це – мати стильний вигляд, майстри haze запросили двох моделей і створили для них трендові луки. Після того як образи були завершені, bit.ua поговорили з профі про те, що слід робити, а чого уникати, щоб мати вигляд на всі сто.

Природна фактура, акцент на губах і «теплий» контурінг

Перукар:  Дарина Логвіна
Візажист: Олеся Войдюк
Модель: Оксана Шульц

Дарія: «Ми з моєю моделлю вирішили не робити складних маніпуляцій з волоссям, а максимально проявити його структуру, відкрити обличчя. Оскільки в Оксани досить пористе та хвилясте волосся, насамперед його треба зволожити. Ми скористалися зволожувальним комплексом, після чого вирівняли волосся та закріпили фіксатором. Я загалом схильна до того, щоб не руйнувати структуру волосся клієнта, а за допомогою засобів догляду та легких фіксаторів підкреслити її. Оксана ж захотіла чогось зовсім нового, не схожого на її повсякденний образ, і вийшло дуже стильно». 

Олеся: «В осінній і зимовий періоди дуже важливо підготовлювати шкіру, щоб макіяж тримався, косметика ідеально лягала на шкіру. Взимку я віддаю перевагу більш щільним текстурам. У випадку з Оксаною ми використовували зволожувальний крем, праймер для корекції невеликих дефектів і почервонінь, а також тональний засіб на все обличчя. Після цього я точково нанесла консилер, щоб не переобтяжити макіяж. Очей майже не чіпала – лише підкреслила олівцем міжвійний простір, а от на губах зробила акцент. Цей яскравий колір я отримала, змішавши три відтінки помад. Також важливий момент – скульптурування обличчя з акцентом теплого відтінку на вилицях. Насамкінець я нанесла зовсім трішки рум’ян на щоки і зафіксувала макіяж». 

01/3

 

Кучері без лаку і графічні стрілки

Перукар: Марина Ковальчук
Візажист: Анастасія Криворучко
Модель: Віолетта Полікарпова

Марина: «Для Віолетти я обрала романтичний стиль. Спочатку підготувала волосся до завивки: зволожила і нанесла термостійкі засоби для захисту від пошкоджень. Після цього накрутила легкі локони по всій довжині, зафіксувала їх текстурним спреєм. Ми у haze все більше відходимо від лаків сильної фіксації і віддаємо перевагу більш легким за текстурою засобам. Вони зберігають форму і не склеюють волосся». 

Анастасія: «Я віддаю перевагу натуральності й легким текстурам в мейкапі. Для моделі я обрала образ з акцентом на очах, тому зробила графічні стрілки. Досить мінімалістичні, стримані, водночас яскраві. Перед кожним макіяжем шкіру потрібно підготувати: очистити, зволожити і захистити. Найкраще використовувати засіб, який підбере майстер під ваш тип шкіри. Отже, після того як ми підготували шкіру і затушували легким тональним засобом, далі ми трішки її підсвітили за допомогою хайлайтера й підкреслили брови. Оскільки є яскравий графічний елемент у вигляді стрілки, інтенсивно очі я не фарбувала. У всьому має бути міра. Також я профарбувала бордово-червоним олівцем міжвійний простір, лінію нижніх вій, щоб підкреслити форму очей. Далі профарбувала ніжними рожевими тінями повіки і зовсім трохи підсвітила повіки хайлайтером для обличчя. Вийшов ніжний і разом з тим яскравий образ». 

01/4

Отже, перша частина нашого б’ютічекінгу завершилася. Ви вже побачили результат роботи майстринь і трохи зорієнтувалися в тенденціях макіяжу та перукарського мистецтва. Тепер пропонуємо гайд з трендів від майстрів haze. Детальніше розглянемо тренди, що чекають на нас наступного року.

Плетіння і пучки

Щодо волосся, то актуальними у 2020 році стануть різноманітні плетіння: можна маніпулювати з косами, їхньою товщиною і фактурою або ж заплести звичайний колосок. Яке б плетіння ви не обрали, це буде доречно. До трендів можна також віднести жгути (пасмо волосся скручується по спіралі, а потім або завивається, або фіксується невидимками). Жгути навіть можна трансформувати в пучок.  Дівчата люблять робити гульки. Проте якщо раніше були актуальні пучки на маківці, то тепер вони опустились ближче до потилиці.

Хвости знову в тренді

Наступний тренд – хвости. Це може бути гладкий хвіст на маківці або ж низький ледь не на потилиці. Хвости актуальні завжди, а особливо – у 2020-му. Головне – доглянуте волосся, зволожуйте його та вчасно робіть стрижку. Яким би гарним у вас не вийшов хвіст, недоглянуте волосся може зіпсувати увесь ефект.

Голівудська хвиля чи «ефект мокрого волосся»

Тепер поговоримо про розплетене волосся і те, що з ним можна зробити за допомогою допоміжних засобів. По-перше, кучері. Для прямого волосся найкраще – це легкі романтичні хвилі чи голлівудська хвиля, розбита рукою на прядки і зафіксована структурним спреєм. Для хвилястого – підкреслити структуру волосся за допомогою спрею або мусу (що вам більше підходить, а краще – що вам порекомендує професіонал). Також можна зробити навпаки і максимально випрямити волосся, зробити його гладким і шовковистим. Краще така фактура сприйматиметься з чітким, рівним пробором.

По-друге, ефект мокрого волосся. Такий ефект можна отримати за допомогою спеціального гелю для волосся. Миєте, наносите засіб і зачісуєте волосся назад. Глянець знову в моді.

Жодного мелірування і коротких чолок

Щодо стрижки, то окремо хочемо розповісти про чолку. Замість коротких чи графічних обери подовжені з м’яким переходом на довжину. А загалом натуральність залишається трендом в усьому. Це стосується і фарбування волосся. Ми не чіпаємо рожевий, блакитний чи зелений, адже це не про моду, а про стиль життя. Але якщо ви любите більш традиційний колір, то забудьте про мелірування чіткими смужками, насичені відтінки білого та платинового, різкі переходи кольору з одного в інший. Краще віддайте перевагу розтяжкам (від коріння до кінчиків) і натуральним відтінкам. 

Тепер про макіяж

Забудьте про інтенсивний контуринг

Насамперед шкіра. Вона має сяяти здоров’ям. Світові тренди продовжують акцентувати на натуральності: легкі текстури, коректор – тільки там, де необхідно, а не по всьому обличчю, добре зволожена шкіра як глянцевої, так і матової текстури. Контуринг – не варто. Тобто можна, але не перестарайтесь. Трохи акцентувати вилиці – добре, а от скульптурувати все обличчя з кожним його м’язом вже зайве. Те ж саме про губи  – краще підкресліть охайно свою природну форму.

Тонни макіяжу – це про інстаграм, а не природний мейк

У тренді завжди буде помірність. Якщо акцент на очі, губи краще сильно не чіпати. Якщо ж ви хочете закцентувати саме на нижній частині обличчя, то краще просто підкреслити міжвійний простір, злегка відтінити натуральними відтінками і додати краплю туші – не більше. Щодо кольорів, то в тренді залишаються всі відтінки вина або ж класичний червоний. 

І останнє, але дуже важливе. Не повторюйте те, що вам демонструють інстаграм-блогери. Подивитися і надихнутися професіоналізмом – це одне, а навантажувати обличчя тоннами косметики – зовсім інше.

01/3

Контактні дані перукарень haze:

Володимирська, 4 / вхід з Десятинного пер.

+38 044 490-90-10

Рейтарська, 16

+38 044 390-90-39

Сайт https://hazehairdressingbar.com/

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь