Спецпроєкти

Як викиди вуглекислого газу впливають на розумові здібності людини


Команда дослідників з Колорадо і Пенсильванії припустила, що високі викиди вуглекислого газу можуть стати причиною не тільки глобального потепління, а й зниження когнітивних здібностей людини. 

Вчені відзначають, що найбільше від вуглекислого газу постраждають школярі. За їх словами, підліткам просто не буде вистачати свіжого повітря в класі – навіть якщо відкрити вікно. До цього висновку дослідники прийшли в ході експерименту: вони попросили групу учнів виконати письмові завдання в класах з різним вмістом CO2. В одній кімнаті вуглекислого газу було більше – стільки орієнтовно буде в 2100 році, якщо людство буде боротися з викидами CO2 з нинішніми темпами. У другій кімнаті CO2 було поменше; там симулювали сценарій, при якому люди посилено борються з викидами.

Виявилося, що у тих приміщеннях, де була висока кількість вуглекислого газу, студенти демонстрували гірші показники  якості виконаних завдань. Вчені припускають, що це відбувається через те, що клітини не отримують достатню кількість кисню і не можуть нормально функціонувати.

Згідно з підрахунками, в першій кімнаті рівень когнітивних здібностей понизився на 50%. У другій – на 25%.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь