Спецпроєкти

Рекомендації Білла Гейтса: 5 книг, з яких варто розпочати 2020 рік


Білл Гейтс відомий своєю традицією ділитися добірками книг, які прочитав сам і рекомендує іншим. Цього разу Гейтс радить читачам свого блогу найкращих 5 книжок для читання взимку, аби правильно розпочати 2020 рік. 

Коли стрілка годинника наближається до півночі напередодні Нового року, цікаво озирнутися назад і проаналізувати, чого ти досяг в цьому році. Грудень — чудова пора для того, щоб підсумувати все, що ви зробили за останні дванадцять місяців, в тому числі й книги, які ви прочитали», — пише Білл Гейтс у блозі.

Підводячи літературні підсумки, Гейтс поділився тим, що в цьому році читав набагато більше художньої літератури, ніж зазвичай. А до кінця 2019 року планує дочитати «Хмарний атлас» Девіда Мітчелла.

«Оскільки я фахівець по роботі з даними, мені подобається переглядати мій список книг для читання і дивитись, чи з’являються якісь тенденції. В цьому році я обрав трохи більше фантастики, ніж зазвичай. Це було не усвідомлене рішення, але мене, схоже, зацікавили історії, які дозволяють досліджувати інший світ», – зазначив Гейтс.

До списку увійшли:

1. «АМЕРИКАНСЬКИЙ ШЛЮБ», ТАЯРІ ДЖОНС

Цю книгу Гейтс прочитав по рекомендації своєї доньки. Роман розповідає історію подружньої афроамериканської пари на півдні США, чий шлюб розпадається через жахливу несправедливість.

«Книга підіймає важку тему, яка змушує вас замислитися, – пише Гейтс. Мене дуже затягнула трагічна історія кохання Роя і Селести».

2. «ЦІ ІСТИНИ:ІСТОРІЯ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ», ДЖИЛЛ ЛЕПОР

 

«Джилл Лепор, схоже, зробила неможливе в своїй останній книзі: вона висвітлила всю історію Сполучених Штатів всього за 800 сторінок. Автор зробила свідомий вибір на користь того, аби відобразити різні точки зору, і результатом цього стала найчесніша і всеосяжна історія Америки, яку я коли-небудь читав. Навіть якщо ви багато читали про історію США, я переконаний, що ви дізнаєтеся щось нове з «Цих істин»».

3. «ЗРОСТАННЯ», ВАЦЛАВ СМІЛ

 

Вацлав Сміл – один з найулюбленіших авторів Білла Гейтса. Якось Гейтс навіть писав, що чекає нових книг Сміла так, як деякі люди чекають наступної чатини фільму «Зоряних війн».

«Коли я вперше почув, що один з моїх найулюбленіших авторів працює над новою книгою, то не міг дочекатися, коли зможу взяти її в руки. Я не погоджуюсь з усім, про що говорить Сміл, але він залишається одним з найкращих мислителів, які документують минуле і бачать повнішу картину, ніж інші».

4. «ПІДГОТОВЛЕНІ», ДІАНА ТАВЕННЕР

«Кожен батько й кожна мати знає, що підготовка дітей до життя після школи — це довга та іноді важка подорож. Тавеннер, яка створила мережу найкращих шкіл в країні, зібрала корисний довідник про те, як зробити цей процес настільки плавним та плідним, наскільки це можливо. У книзі вона розповідає про те, що дітей треба вчити не тільки тому, як вступити до коледжу, а й тому, як прожити гідне життя» – ділиться враженнями Гейтс.

5. «ЧОМУ МИ СПИМО», МЕТТЬЮ УОКЕР

«У цьому році я прочитав кілька чудових книг про людську поведінку, і ця була однією з найцікавіших. Всі знають про те, що здоровий сон дуже важливий, але що таке здоровий сон? І як його досягнути? Уокер переконав мене змінити свої звички стосовно нічного відпочинку. І якщо в новому році ви вирішили замислитися про своє здоров’я, його книга стане в цьому відмінним помічником».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь