Спецпроєкти

Нікого молодше 13 років. Instagram обмежить вік своїх користувачів


Соціальна мережа Instagram оновила правила користування. Нові правила стосуються підлітків та дітей. Тепер при реєстрації в Instagram необхідно буде вводити свою дату народження. Соціальна мережа не дозволить зареєструватися користувачам молодше 13-ти років.

Вікові обмеження дозволять «вберегти молодь і загалом створити умови для середовища, більш відповідного віку людей». Дата народження не буде видна всім іншим користувачам. Якщо ваш профіль Instagram під’єднаний до сторінки у Facebook, дата народження буде автоматично підтягнута з Facebook і залишиться не публічною.

Заборона грунтується на дослідженнях, що доводять, що Instagram – це найгірша соцмережа для психіки молоді. Воно негативно впливає на їхню ще не сформовану самооцінку, може спричиняти у підлітків синдром втрачених можливостей (так зване FOMO), комплекси щодо власної зовнішності під впливом інфлюенсерів, або сформувати думку, що їхнє життя неповноцінне чи не таке насичене як у інших. Все це має вплив на ментальне здоров’я підлітків та дітей, чутливих до будь якого зовнішнього впливу та думки інших.

Також Instagram анонсував функцію контролю повідомлень. Тепер користувачі можуть вказати, хто має право їм писати та додавати у чати– можна вказувати користувачів та групи, від яких вони блокуватимуться.

До того ж, внесення дати народження дозволить соціальній мережі пропонувати користувачам більш персоналізований контент, у тому числі освітнього характеру.

Нагадаємо, що нещодавно Instagram обмежив перегляд постів про дієтичні продукти та пластичну хірургію, оскільки перегляд такого контенту може стати причиною харчових розладів та спричинити труднощі із прийняттям свого тіла у підлітків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь