Спецпроєкти

Без вирубки лісу: новорічні ялинки в горщиках від Kitchen & Garden


Попереду Новий рік, а разом з ним – вибір подарунків, прикрашання будинку та, звичайно ж, ялинка. У час глобального потепління дерева – найважливіші борці в порятунку нашої планети. Це викликає традиційне запитання: ставити живу чи купувати штучну? Особливо якщо ви хочете подбати про свій екологічний слід та підійти до свят усвідомлено. 

Штучна vs жива ялинка?

Прийнято вважати, що купивши один раз штучну ялинку з пластику, можна врятувати десятки живих дерев. Проте, це не означає, що штучне дерево зовсім не завдає шкоди природі. Штучні ялинки виготовляють із нафтопродуктів і найчастіше транспортують в Україну з Китаю. Якщо ж викинути таку ялинку на смітник, використавши лише кілька разів, вона залишить значно більший екослід, ніж справжня за тих самих умов. До того ж воно шкодить природі на різних етапах – при виробництві, транспортуванні та утилізації. А живе дерево можна буде використати як вторсировину: переробити на паливо, зелену енергію або на корм тваринам.

Greenpeace вважає, що найекологічніше обрати живу ялинку за умови, якщо в грудні ви купили її в правильному місці, а в січні правильно утилізували, висадивши на подвір’ї, приміром.
У цьому допоможуть так звані «розсадники хвойних», що продають деревця в горщиках – ялинку звичайну, ялицю чи ялину канадську Коніку.

Один з таких – український магазин пряних трав і квітів у горщиках Kitchen & Garden. Головна мета магазину – зберегти дерева і популяризувати свідоме мислення, адже штучна ялинка розкладається тисячі років. Такий варіант має безліч плюсів: після того як ялинка прикрасить вашу оселю на новорічні свята та допоможе вам зарядитися святковим настроєм, її можна буде висадити на подвір’ї або біля під’їзду. До того ж, така ініціатива з ялинками в горщиках буде тільки збільшувати кількість дерев на планеті.

Як доглядати за ялинкою в горщику?

Після того як рослина потрапляє до вас у будинок, потрібно стежити, щоб не пересохла земля, але й не перезволожувати ґрунт. Коли свята завершаться, її потрібно виставити на балкон або в приміщення, де температура нижче 10°С, а навесні висадити в ґрунт на вулиці. Якщо не маєте можливості чи бажання самостійно висаджувати ялинку, після свят її можна віддати співробітникам Kitchen & Garden (ця опція безкоштовна), аби вони зробили це за вас. 

Вартість ялинок – від 350 грн до 1500 грн залежно від розміру ялинки.

Замовити ялинки можна на сторінках магазину в Інстаграм і Фейсбук.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь