Спецпроєкти

Українські ювеліри створили прикрасу, присвячену червонокнижній рисі


Як стверджують екологи, в Карпатах та у Поліссі залишилося близько 500 рисей. Саме цю червонокнижну тварину українці обрали символом Карпат. У грудні проєкт «Разом за природу» у колаборації з брендом SOVA презентував лімітовану прикрасу «Рись».

«Ми з ініціативою «Разом за природу» створили прикрасу, наповнену важливим змістом. Браслетів із зображенням рисі всього 500 — приблизно стільки особин залишилося в лісах Карпат та у Поліссі. Ми плануємо перераховувати 200 гривень від продажу кожного браслета на підтримку програм зі збереження рисі в Україні» – зазначила Ганна Коваль, маркетинг та сейлз-директор SOVA JH.

Всесвітній фонд природи WWF Україна в червні 2019 року розпочав природоохоронну програму «Врятуємо рись!». Мета програми — зібрати дані щодо стану й чисельності рисі та захистити цю тварину від зникнення. Щоб здійснити задумане, потрібно зібрати 400 000 гривень. Ці кошти будуть направлені на придбання фотопасток, які допоможуть зафіксувати рись, забезпечення зоологів та екологів необхідним спорядженням і пальним для проведення моніторингу у віддалених лісових районах, а також на обробку отриманих даних.

Партнерство з ювелірним брендом — це наступний етап у втіленні всеукраїнського проєкту «Разом за природу», ініційованого «Моршинською».

«Упродовж трьох років «Разом за природу» співпрацює з WWF Україна. Завдяки нашим спільним проєктам про долю рисі замислилися тисячі українців, — говорить представник організаторів проєкту Марина Соловйова. — Наш наступний крок – колаборація із брендом SOVA. Щоразу, коли ви будете надягати прикрасу із зображенням рисі, ви відчуватимете серцебиття однієї з найблагородніших тварин Карпат і Полісся».

Щоб підтримати проєкт, ви можете:

Ознайомитися з правилами, що допоможуть врятувати рись: https://www.morshynska.ua/csr  

Допомогти програмі «Зберегти рись!»: http://wwf.ua/savelynx/

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь