Спецпроєкти

«Тіндер» для підприємців: в Україні запустили соціальну мережу для бізнесу


Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) спільно з Євросоюзом запустили соціальну мережу Merezha– аналог «Тіндеру» для бізнесу.

Платформа дозволить підприємцям легко знаходити «своїх» консультантів. Будь-який підприємець, зареєстрований у мережі, зможе переглянути десяток відеопрезентацій експертів та підписатися на тих, хто йому подобається, щоб почати діалог.

Проєкт створений діджитал креативною агенцією ISD Group та запущений у рамках ініціативи Європейського Союзу «EU4Business» за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Розвинутий середній бізнес – це основа економіки країни, тому дуже важливо, що його підтримували через залучення таких центрів підтримки бізнесу та бізнес-експертів. Створення таких проектів, як merezha.com.ua – це важливий внесок у розвиток малого та середнього бізнесів та великий крок до глобальних діджитал змін країни.

Спеціаліст по проектам групи підтримки малого бізнесу ЄБРР Павло Вдович вважає, що merezha.com.ua – це сучасний маркет-плейс експертів з елементами соціальної мережі. «Підприємцям комфортніше розмовляти з індивідуальними експертами, які представляють самі себе, а не організації. Бізнес остерігається ситуацій, коли купує послугу в одного спеціаліста, планує проект з іншим спеціалістом, а реалізує  — з третім», — відзначив Павло Вдович.

Запуск платформи відбувся під час міжнародної конференції з діджитал-трансформації консалтингового бізнесу — «Merezha.Loading», де українську сторону представляли Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України, Дмитро Романович, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Андрій Федорів, засновник і CEO FEDORIV GROUP, Кирило Куницький, засновник міжнародної освітньо-консалтингової компанії «Бізнес-Конструктор», Ольга Андрієнко-Бентц, незалежний консультант, ex-директор практики стратегічного і операційного консалтингу, PwC Україна.

Paul Ashcroft, співзасновник The Ludic Group (Лондон, Великобританія), співавтор книги «Digital Humans and their Organizations»зазначив, що у 2019 році глобальний ринок цифрової трансформації виріс до 44 мільярдів доларів, збільшившись майже вдвічі з середини 2016 року, коли консультанти його оцінювали у 23 мільярди доларів США.

«Що стосується діджиталізації в Україні, то я можу з упевненістю сказати, що малі та середні підприємства, які будуть використовувати нову платформу, зможуть робити величезні кроки вперед, їм буде простіше виходити на нові ринки», –вважає Пол. Найкраще у платформі Merezha є те, що вона дає структуру для опису, хто ви є та чим ви займаєтесь і зробити це можна у форматі відео».

Як це працюватиме?

Платформа зробить бізнес-послуги персоналізованими та доступними для кожного підприємця. Саме цей інсайт реалізовано на платформі merezha.com.ua. Унікальність платформи полягає в тому, що бізнес вже на перших етапах знайомиться зі своїми «експертами». З тими, з якими виникає «хімія». Саме вона і визначає подальше спілкування. І це лише початок.

Проект merezha.com.ua вже запущений. Невдовзі очікуються оновлення та розширення функціоналу.

У перспективі Merezha планує відкрити доступ до даних про стан малого і середнього бізнесу в Україні, сформувати культуру ведення бізнесу, збільшити кількість експертів та підвищити професійний рівень консалтингу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь