Діма Борисов планує відкрити демократичний заклад на Оболоні
У коментарі bit.ua Дмитро розповів, чому він вирішив вийти за межі центру та в яких спальних районах варто очікувати відкриття нових демократичних закладів найближчим часом.

Дмитро Борисов на відкритті Mushlya Café на Русанівці
За словами Борисова, він вже давно розглядав ідею вийти з форматом smart casual на Лівий берег і в інші райони Києва: шукали локацію і приміщення, які б підходили за технічними вимогами.
«Стартували з Русанівської набережної, тому що тут вже є багато кафе і ресторанів, є люди, які часто їдять за межами дому. Тут відчувалася потреба в нових крутих демократичних форматах», — каже Борисов.
Перші дні роботи показали, що ми поцілили в яблучко. Крім того, нас дуже приємно здивувало ком’юніті на Русанівці — це спільнота дуже активних людей, які діляться своїм досвідом, враженнями, ідеями.
Mushlya Café стало третім сіфуд-закладом у форматі кафе. Перший наприкінці літа відкрився на перетині вулиць Саксаганського та Великої Васильківської. Другий працює біля метро «Арсенальна». На відміну від Mushlya Bar у Mushlya Café працюють офіціанти, страви подають у брендованому посуді з приборами. Інтер’єр також інший – світліший, більше зелених рослин, дзеркал та неонового декору.
«Чекаючи на те, що до нас будуть приходити родинами, ми зупинилися на форматі Mushlya Café, а не Mushlya Bar. Тобто запропонували більш делікатесне меню і формат повноцінного сервісу, зберігши ціни на рівні 39–98 гривень», — розповідає Борисов.
На запитання, чи планує він експансію своїх закладів у інших спальних районах Києва, Дмитро каже, що наступного тижня його команда відкриває перший smart casual на Оболоні. «Це буде “Білий Налив” біля метро “Мінська”», — заявив Борисов.
У меню Mushlya Café на Русанівці — розмаїття риби та морепродуктів. На сніданок і протягом дня тут можна замовити панкейки з яйцем, міксом салату, соусом крем-чилі та рибою на вибір: лососем, тунцем або оселедцем. Також тут готують тартари з лосося, тунця або дорадо, сендвічі з різною рибою, боули з крем-сиром, овочами та рибою або морепродуктами, а також пригощають устрицями та кав’яром — червоним, щучим або оселедцевим. На компанію у Mushlya Cafe можна замовити казанок мідій у вершковому соусі та плато морепродуктів — як холодне, так і гаряче.
Крім того, каже Борисов, у меню є нові страви, які можна буде спробувати тільки на Лівому березі. «Саме для Mushlya Café ввели в меню кілька нових позицій — супи і пасти. Поки що абсолютний хіт у меню на Русанівці — чорна паста з морепродуктами за 89 гривень», — розповідає Борисов.
Дещо з меню:
- тартар з лосося з червоною кіноа — 49 грн
- місо-суп з лососем і мідіями — 79 грн
- чорні спагеті з морепродуктами — 89 грн
- плато морепродуктів — 259 грн
- боул із тунцем татакі — 89 грн
- равлики-булоти із соусом і лимоном — 59 грн/5 шт
- сендвіч із лобстером і картопляними діпами — 249 грн
Mushlya Cafe
Русанівський бульвар, 1
Розклад роботи: з 10:00 до 22:00
Facebook