Спецпроєкти

Mushlya Bar і Mushlya Café. У чому різниця


У нашій постійній рубриці «У чому різниця» ми пояснюємо, чим відрізняються схожі між собою страви та продукти. Цього разу ми вирішили вийти за межі їжі та пояснюємо, чим відрізняються схожі між собою заклади.

Ми вам вже розповідали, чим відрізняються між собою кафе та ресторани, цього разу розповідаємо, чим відрізняється Mushlya Bar від Mushlya Café, яке відомий ресторатор Дмитро Борисов днями відкрив між станціями метро «Льва Толстого» та «Олімпійська».

І Mushlya Café, і Mushlya Bar – це заклади, які пропонують морепродукти за дуже доступними цінами – від 1 до 3 євро. Обидва формати грунтуються на одних і тих самих гастрономічних цінностях: живі устриці (для них у ресторанах встановлені спеціальні акваріуми), свіжі охолоджені морепродукти (для них передбачені льодові вітрини), прозорість (відкрита кухня, звідки чудово видно, хто і як готує страви для гостей) та швидкість (заявлена видача будь-якого замовлення – до 7 хвилин).

Обидва заклади не передбачають бронювання столиків та працюють у режимі живої черги. Проте варто зазначити, що черга досить швидко рухається, тож зазвичай на столик варто чекати не більше 10-15 хвилин.

За словами Дмитра Борисова, ідея розвитку демократичного сіфуду – його давня мрія, яка вже мала кілька перевтілень. Усе почалося з устриць у форматі вуличної їжі, якими Борисов ще 5-6 років тому пригощав на Crab’s Burger Open Air. Потім був Bar Mushly у Львові, який і досі успішно працює. Восени минулого року Борисов та його команда не просто продовжили розвивати цей тренд, а взагалі створили нову категорію закладів на українському ринку, які отримали умовну назву 1 euro bar.

«Тепер поняття «демократичний формат» отримало зрозуміле цінове втілення: страви коштують від 1 євро. Витративши 3-5 євро, можна пообідати або повечеряти з кількома стравами та вином», – каже Борисов.

Дмитро Борисов
ресторатор
Із Mushlya Café ми пішли ще далі – ми пропонуємо ресторанні страви з вишуканими подачами та цікавими смаками, даємо на вибір найбільш делікатесні продукти – від ікри до тунця, забезпечуємо повноцінний сервіс та неймовірну святкову атмосферу, залишаючись у тій самій ціновій межі.

Демократичні місця Дмитро Борисов називає «новою реальністю». У таких закладах, за його словами, можна «якісно проводити час, влаштовувати собі повсякденні свята, не витрачаючи на це купу грошей».

Що відрізняється?

Mushlya Bar – це класичний casual формат, тут самостійне обслуговування, дуже лаконічне меню та подача страв у крафті.

У Mushlya Café працюють офіціанти, страви подаються у брендованому посуді з приборами, інтер’єр також інший – світліший, більше зелених рослин, дзеркал та неонового декору.

Що з меню?

В обох закладах хіт №1 – це каструлька мідій у вершковому соусі з багетом за 49 гривен. Для компанії – великий казанок з кілограмом мідій, картопляними діпами, соусами та лимоном (198 гривень). Крім того, в обидвох закладах також готують сендвічі зі скумбрією гриль (49 гривень), Surf&Turf бургер з котлетою з яловичини та креветками, наливають брют та тихе вино по 39 гривень за келих.

У Mushlya Bar морепродукти – креветки, бейбі-кальмари та каракатиці – подають або охолодженими, або підсмаженими на грилі, без гарніру, але з соусом. Устриці подаються з лимоном.

У Mushlya Café асортимент морепродуктів та риби більш широкий, а подачі – більш складі. Наразі у меню є два види устриць – «Фін де Клер» і «Чорна перлина», які подають із вершковим багетом та гранатовим соусом. Ціни – 39 та 49 гривень відповідно. У майбутньому асортимент устричного бару планують розширити.

Також у новому закладі працює кав’яр-бар. Будь-яка баночка кав’яру – червоного (79 гривень) щучого (79 гривень) та оселедця (49 гривень) – подається із багетом, фермерським вершковим маслом і маринованою солодкою цибулею.

Крім того, у Mushlya Café готують три види риби: лосось, тунець і дорадо. В якості холодної закуски можна замовити тартари (49 гривень), а на основне подають рибні стейки з міксом салатів, свіжими овочами, картопляними діпами та соусом світ-чилі (98 гривень).

На сніданок та протягом всього дня пропонують картопляні панкейки з яйцем, міксом салатів та рибою на вибір – слабосолоним лососем, тунцем татакі або норвезьким оселедцем. Ціна будь-якого – 79 гривень.

Також у меню Mushlya Café можна знайти боули з кіноа, авокадо, крем сиром та тунцем, лососем або тигровими креветками, всі за єдиною ціною 89 гривень. Порція равликів-булотів коштує 59 гривень, а каракатиць з овочами та картоплею – 79 грн. Сендвіч зі стейком тунця буде коштувати 69 гривень, а з норвезьким оселедцем та овочами – 49 грн.

Для компанії пропонують плато морепродуктів за 259 гривень: холодне (устриці, білоногі креветки, булоти, тартар із тунця, тартар із лосося, тартар із дорадо з крем-чилі соусом, гранатовим соусом, вершковим багетом та свіжим лимоном) та гаряче (дикі аргентинські креветки, baby-каракатиці, кальмари з міксом салатів, дайконом, гострою морквою, картопляними діпами, соусом крем-чилі та свіжим лимоном).

З напоїв у меню є Prosecco, брют, тихе біле та червоне вино, сидр, коктейль Mushlya Spritz пиво, лимонад та кава.

Mushlya Café
вул. Велика Васильківська, 43
розклад роботи: з 10:00 до 23:00
Facebook

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь