Спецпроєкти

Версія Pinterest: що буде популярним у 2020 році?


Візуальна платформа Pinterest склала щорічний звіт Pinterest 100, в якому окреслила головні тенденції 2020 року. Для цього в компанії проаналізували пошукові запити 320 мільйонів користувачів платформи. Цього разу крім ключових трендів у таких категоріях, як їжа, будинок, стиль, краса, здоров’я, подорожі та сім’я, було визначено 10 основних тем, які демонструють більш широкі культурні зрушення та зміни в поведінці споживачів та які вплинуть на спосіб життя в наступному році.

То ж чого очікувати від 2020 року?

1. ГЕНДЕРНА НЕЙТРАЛЬНІСТЬ

Мода на унісекс як ніколи набирає обертів. Майже все –  від імен до весільної сукні та стрижок – буде максимально прагнути до гендерної нейтральности. Мода на гендерно-нейтральні стрижки розвиватиметься ще активніше, а сукня-смокінг стане найкращим луком для світських раутів. Для дітей все частіше обиратимуть гендерно-нейтральні імена та одяг, необмежений рожево-блакитною палітрою.

2. СВІДОМЕ СПОЖИВАННЯ

Надзвичайно популярною стає імплементація екологічних звичок у щоденне життя. Відбувається перехід до свідомішого споживання, люди переоцінюють свій вплив на навколишнє середовище. Для багатьох це означає купувати менше, утилізовувати, виробляти менше відходів. Користувачі інтенсивніше цікавляться, як власноруч виготовити смітники для сортування відходів, як замінити пластик екологічнішими упаковками, де купувати енергоефективні лампочки або як створити з непотрібних речей декор для будинку. Також ще популярнішим стане шопінг вживаних речей, товарів для дому .

3. ЖИТТЯ ЗА ВЕЛНЕСОМ

Живучи у стрімкому ритмі та технологічному кріпацтві, ми часто страждаємо від стресу, вигорання та тривоги. Велнес  – це ж мистецтво турботи про себе та вміння протистояти цим станам, знати, що швидко рятує наш настрій та дарує друге дихання. Наприклад, діджитал-детокс, плейліст на різні випадки, арттерапія, танці, journaling, йога з використанням ефірних масел тощо.

4. ХЮГЕ АБО ДІМ ЯК МІСЦЕ СИЛИ

Дім – тепер не тільки місце, де ви живете. Він може бути і офісом, і спортзалом, і домашнім кінотеатром. Завдяки технологіям та можливості фрілансу квартира або будинок стали тим місцем, в якому проводиш найбільше часу. Зросла і потреба зробити своє пристанище якомога зручнішим, наповнити всім необхідним. Так, домашній кінотеатр, вирощування рослин у домашніх умовах, компактні пивоварні та кавові станції, work from home одяг, – нові тренди, які покращують життя в сучасних реаліях.

5. ЧУЖИЙ ДОСВІД

Вирушаючи в подорожі, ми все частіше надаємо пріоритет тим подіям, які збагачують нас культурно та духовно, дають нові знання та досвід: наприклад, кулінарні майстер-класи або  ремісницькі майстерні.

Повернувшись додому, мандрівники намагаються відтворити цей досвід на своїх тарілках або стінах. Так, найбільше всього користувачів Pinterest цікавлять стародавні лазні в Іспанії, австралійський ландшафтний дизайн, французький антикваріат, рецепти західноафриканської та македонської кухні, філіппінські та арабські десерти.

6. ДОМАШНІ ТВАРИНИ ЯК ЧЛЕНИ РОДИНИ

Догляд за домашніми вихованцями набирає нових незвичайних обертів. Господарі шукають для своїх тварин спа-курорти, закриті майданчики, різні ідеї, як відсвяткувати дні народження кішок, і місця, де можна придбати торти для собак.

7. ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ТУРИЗМ

Туризм, як і багато інших сфер життя, стає екологічнішим та свідомішим. Відвідуючи нові місця, сучасні мандрівники прагнуть зменшити можливий негативний вплив на навколишнє середовище. Вони схиляються до менш шкідливих для довкілля способів подорожей та відмовляються від поїздок на далекі відстані, адже користуванням літаком збільшує вуглецевий слід на планеті. У 2020 році основними трендами будуть агротуризм, подорожі потягом, тур найекологічнішими містами світу тощо.

8. ВИХІДНІ НА ПРИРОДІ

Час на природі – ідеальний варіант проти цифрової втоми, штучного освітлення та культури сидіння. Вихід на вулицю може знизити стрес і збільшити енергію. Зокрема серед користувачів Pinterest зросли запити щодо риболовлі, хайкінгу, клаймбінгу, збирання каменів і мінералів, пошук ігрових майданчиків, подій та занять просто неба.

9. КОСМОС ТА ІНТЕРЕС ДО АСТРОЛОГІЇ

Хто не чув про злощасний Ретроградний Меркурій або перший місячний день? Потенційна можливість космічного туризму, експерименти на МКС та наукова фантастика сприяють розширенню наших астрологічних знань. Ці знання надихають на сміливі ідеї у макіяжі, оформлення вечірок, свят або облаштування дому пов’яазних з темою космосу та планетарних світил.

10. НАЗАД у 90-ті

Минуло 30 років, а референси до 90-х трапляються зараз майже на кожному кроці – від луків на показах мод до ретродевайсів. Чого очікувати в 2020? Користувачі Pinterest ностальгуватимуть за хітами та мультиках 1990-х, тематичними вечірками, гранжевій естетиці, вуличному стилю і ефектному макіяжу зі стрілками та блиском для губ.

 

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь