Спецпроєкти

Пінца, бурата, просекко й моцарелла. Діма Борисов відкрив піцерію в центрі Києва


Ресторатор Дмитро Борисов відкрив заклад Pinzanella, де можна скуштувати страви італійської кухні по демократичним цінам: усі позиції в меню коштують від 59 до 99 грн. Будь-яке замовлення готують максимум за п’ять хвилин.

Заклад розташований на вулиці Велика Васильківська поруч із іншим закладом Борисова Mushlya Cafe.

Дмитро Борисов
ресторатор
Поки всі відкривали піцерії, ми торували свій шлях, створюючи ресторани сучасної української кухні, азійські стейк-хауси та заклади з фантастичним асортиментом морепродуктів з демократичним прайсом. І жодної піци. І лише зараз ми наважилися. Звісно, в smart casual форматі. Звісно, замість класичної неаполітанської піци – римська пінца з 3 видів борошна, на рецептурою якої ми працювали кілька місяців. Окремий моцарела-бар та безліч салатів, а також просекко і лімончелло.

Редакція bit.ua разом із Pinzarella підготувала короткий італійський гастрономічний словник, аби ще легше було зробити вибір.

Бурата – ніжний італійський сир, який виготовляють з молока корови або буйволиці. Вперше його приготували в 1920-ому році на фермі біля Андрії. Ідея полягала в тому, аби змішати вершки з витяжним ніжним сиром pasta filata та загорнути все це в «мішечок» з моцарели. Перші 30 років цей сир переважно споживали лише в Андрії, але з 1950-их почалася його активна промоція в різних частинах Італії. Невдовзі він став популярним серед італійців, які жили в США, а потім «захопив» весь світ. Наразі сир вважається делікатесним. І, звісно, це окремий момент насолоди – розрізати моцарелу, дістатися вершкової начинки та їсти все це з добрим гарніром та якісною оливковою олією.

У Pinzarella: ціла бурата з трюфелем, каперсами та халапеньо – 99 гривень, пінца з буратою, трюфельним соусом, оливками, анчоусами та песто – 99 гривень.

Моцарела – молодий італійський сир з коров’ячого молока, має вигляд білих кульок і зберігається в розсолі.

У Pinzarella: пінца Маргарита з червоним соусом, моцарелою, томатами та базиліком – 59 гривень; бейбі-моцарела з оливками, томатами та артишоками – 99 гривень, салат з кіноа, моцарелою та зеленим песто – 69 гривень.

Капрезе – закуска з помідорів, моцарели, базиліку та оливкової олії, отримала назву на честь острова Капрі. Причини популярності страви, зокрема, вбачають у тому, що за складом кольорів вона нагадує італійський прапор.

У Pinzarella: капрезе з моцарелою, томатами та песто – 89 гривень.

Маргарита – піца, до складу якої традиційно входить червоний томатний соус, моцарела та базилік. Вважається, що її було створено наприкінці 19 столітті під час візиту Умберто Першого та його дружини Маргарити Савойської до Неаполю. Для їхньої вечері кухар Рафаелє Еспозіто приготував три види піца, один з яких настільки сподобався Маргариті, що вона надіслали лист зі вдячністю. Натомість кухар назвав цю піцу на честь королеви.

У Pinzarella: пінца Маргарита з червоним соусом, моцарелою, томатами та базиліком – 59 гривень.

Лімончело – лимонний лікер з півдня Італії. Чудовий діжестив та не менш чудовий інгредієнт для легких коктейлів.

У Pinzarella: келих Limoncello – 19 гривень, Limoncello Spritz – 59 гривень.

Просекко – італійське сухе ігристе вино, виготовляється методом Шарма, переважно з винограду сорту Глера.

У Pinzarella: келих Prosecco – 49 гривень.

Diavola (pizza alla diavola) – піца, до складу якої входить моцарела, гостре салямі, червоний соус та перець чилі. Іноді можуть додаватися маслини. В США популярна під назвою pizza pepperoni.

У Pinzarella: пінца Diavola з салямі, тобаско та халапеньо – 89 гривень.

Пінца – відрізняється від піци особливою технологією приготування тіста та тим, що не обов’язково вся начинка запікається у печі, тож може містити листя салату та інші інгредієнти без термічної обробки. Для приготування обирають суміш з трьох видів борошна, особливі дріжджі, а тісто перед випіканням ферментують більше доби.

У Pinzarella: пінца Маргарита з червоним соусом, моцарелою, томатами та базиліком – 59 гривень: 11 видів пінци – від 59 до 99 гривень.

Страчатела – ніжний молодий сил, суміш ніжних волокон pasta filata з вершками.

У Pinzarella: страчатела з печеним перцем, томатами, оливками та анчоусами – 89 гривень, страчатела з обпаленим персиком та руколою – 89 гривень.

Прошуто – італійська шинка зі свинини (якщо бути точними, то свинячого окісту) найвищої якості.

У Pinzarella: салат з прошуто, манго, в’яленими томатами та оливками – 69 гривень, пінца з прошуто, пармезаном, черрі та оливками – 89 гривень.

Тірамісу – італійський десерт з печива савоярді, маскарпоне, яєць, цукру та еспресо. Існує безліч легенд щодо його стародавнього походження, але документальні підтвердження знаходяться лише в кулінарних книгах та інших джерелах 70-их років 20 століття.

У Pinzarella: авторська подача тірамісу з хрусткими трубочками та маскарпоне з какао. Ціна – 69 гривень.

Цезар – салат, який немає жодного відношення до античного лідера. Названий на честь кухаря Цезаря Кардіні, який вигадав цей рецепт в 20-их роках 20 століття. Класичний рецепт включає листя салату ромен, пшеничні грінки та пармезан з соусом та основі жовтків, оливкової олії, часники, лимонного соку та ворчестеру.

У Pinzarella: цезар з куркою – 69 гривень, лососем – 89 гривень, тигровими креветками –99 гривень.

Pinzarella
вул. Велика Васильківська, 41
розклад роботи: з 11:00 до 23:00
Facebook

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь