Спецпроєкти

SpaceX відправить у космос каву і канабіс


У березні 2020 року експерти Науково-дослідницького інституту в Боулдері, Колорадо разом із компанєю SpaceX відправлять на Міжнародну космічну станцію паростки канабісу та кавового дерева.

Паростки будуть відправлені на замовлення компанії Front Range Biosciences. У них буде низький рівень вмісту канабіноїду. Вони 30 діб перебуватимуть в інкубаторі на МКС, де за ними віддалено спостерігатимуть експерти з Науково-дослідницького інституту, після чого паростки повернуть на Землю.

Так, науковці хочуть визначити, який вплив матиме космічне випромінювання та мікрогравітація на експресію генів конопель – чи зазнають рослини мутацій під впливом радіації та гравітації.

Кілька сортів кави будуть відправлені на МКС для того, щоб вивести культуру, яка змогла б прижитися в несприятливих умовах.

«Уже є підтвердження теорії, що рослини в космосі зазнають мутації. Цей експеримент дасть можливість побачити, чи зберігаються ці мутації після повернення на Землю і чи є можливості для комерційного застосування», – зазначив генеральний директор Front Range Джонатан Під.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь