Спецпроєкти

Як зрозуміти що ви на правильному шляху? | Роман Набожняк, підприємець, музикант та ветеран АТО


Конференція TEDxYouth@Kyiv – подія, яку організовує неприбуткова організація TED. Вона була заснована 1984 року як конференція, яка «поєднує технології, розваги та дизайн». Конференція – це місце, де транслююються ідеї, які змінюють світ, місце, де допомагають поширювати їх по всьому світі.

Цього року захід в Україні проходив під слоганом «святкувати помилки», адже помилки та невдачі – це обов’язкова, чи не найважливіша частина нашого життя. Тільки через них ми приходимо до наших найкращих ідей та шляхів вирішень, саме вони штовхають нас розширювати межі власних можливостей.

Розділяючи цю думку, ми ділимось виступами унікальних людей, людей, які пройшли конкретний шлях і зробили конкретні речі,  людей, які мають унікальні ідеї, варті поширення. Наш четвертий герой – Роман Набожняк, підприємець, музикант та ветеран АТО, співзасновник Veterano Brownie. До 2015 року Роман працював у рекламі та ІТ. Після десяти місяців у зоні АТО повернувся до Києва і вирушив із дружиною у подорож Непалом та Індією. Там народилася бізнес-ідея Veterano Brownie, яка за два роки переросла із домашнього виробництва у заклад на київському Подолі. Тепер Роман переконує, що не варто слухати тих, хто говорить «у тебе нічого не вийде», найважливіше звірятися зі своїм внутрішнім камертоном, щоб розуміти: «Я на правильному шляху чи зійшов із нього».

«Коли на сцені виступає хор чи оркестр дуже важливо, щоб усі інструменти та голоси були правильно налаштовані, аби мелодія звучала чисто, а глядачі отримали задоволення. Навіть найякісніший інструмент може вийти із ладу. Тоді все, що треба для хорошого звучання, – це налаштувати камертон».

«Саме ви і є головний камертон у вашому житті, і який шлях – правильний визначаєте тільки ви», – меседж виступу. Для Романа таким камертоном є міра достатности, яка і допомагає приймати найважливіші рішення в житті.

Ставити собі запитання час від часу – це той спосіб, що дозволяє правильно налаштувати свій камертон, відчути, чи ви на правильному шляху, та чи не женетесь за чимось ілюзорним. Чи достатньо я сьогодні зробив для досягнення своєї мети? Чи сьогодні мені просто достатньо того, що я живий і завтра я готовий зробити більше, прийняти нові виклики та пережити нові радощі?

Дізнатися п’ять історій про те, як важливо слухати себе, щоб зрозуміти, чи на правильному ви шляху та чи зробили достатньо можна у виступі Романа Набожняка.

Інші виступи можна подивитися на сайті конференції: https://tedxkyiv.com/video/

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь