Спецпроєкти

Онлайн-карта поширення коронавірусу з Китаю


Коронавірус у Китаї одна з найобговорюваніших тем упродовж останніх днів у світі. Коронавірус 2019 nCoV вперше виявили у китайському місті Ухань кілька тижнів тому. Станом на першу половину дня 27 січня у світі загалом виявлено 2 794 випадки захворювань. Коронавірус проявляється тяжкими симптомами пневмонії — сильною слабкістю та високою температурою.

Так, через спалах нового захворювання в Китаї закрили понад десять міст і деякі частини Великої Китайської стіни. Влада КНР пообіцяла менш ніж за тиждень побудувати в Ухані лікарню для пацієнтів з коронавірусом.

Щоб протистояти неправдивій інформації та спалахам занепокоєння й паніки по всьому світі, Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінса в Балтіморі (США) розробив онлайн-карту поширення коронавірусу. За допомогою карти в режимі реального часу можна стежити за статистикою смертей від захворювання. На карті також відображені всі хворі пацієнти й ті, що видужав.

Судячи з карти, наразі підтверджено 2 794 випадки зараження коронавірусом. Більшість пацієнтів – 2 737 – перебуває на території Китаю. Вісім випадків захворювання виявлено в Гонконзі та Таїланді, шість в Макао і п’ять у США. Всього носії вірусу є в 15-ти країнах і регіонах, України серед них немає. Зареєстровано 80 смертей від пневмонії, викликаної коронавірусом, і 54 випадки одужання.

Онлайн-карта використовує інформацію з Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та центрів з контролю захворювань у Китаї, США і Європі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь