Спецпроєкти

Дивитись онлайн: мультфільм Кобі Браянта про баскетбол


Компанія Granity Studio, яка належала загиблому в неділю баскетболістові Кобі Браянту, виклала у вільний доступ короткометражний мультфільм «Дорогий баскетбол» («Dear Basketball»), продюсером якого він виступав. За нього у 2018 році спортсмен був удостоєний премії «Оскар».

Основою для 5-хвилинної анімаційної картини став вірш Браянта, який він присвятив моменту завершення своєї професійної кар’єри. Режисером стрічки виступив Глен Кін, який працював як аніматор над «Русалочкою», «Красунею і чудовиськом», «Аладдіном» та іншими популярними мультфільмами Disney. Музику написав автор саундтреку до фантастичної франшизи «Зоряні війни» Джон Вільямс.

Подивитися мультфільм можна на сайті dearbasketball.com і на Vimeo.

Кобі Браянт («Чорна мамба») – колишній баскетболіст «Лос-Анджелес Лейкерс», дворазовий олімпійський чемпіон (2008, 2012).  Протягом своєї 20-річної кар’єри він 5 разів ставав чемпіоном НБА, двічі MVP фіналу, один раз MVP чемпіонату, 18 разів зіграв на Матчі зірок. Спортсмен загинув 26 січня  під час аварії гелікоптера. На борту, крім Кобі, була також його донька, ще шість пасажирів та пілот. Вони прямували на баскетбольну тренування в академію Браянта.

У день загибелі баскетболіста всі матчі НБА почалися з того, що команди по черзі пропустили свої перші атаки, щоб вшанувати його пам’ять. Команда НБА «Даллас Мейверікс» назавжди вивела з обігу номер 24,  а гравці «Детройт Пістонс» вийшли на розминку перед грою 27 січня в майках з 8 і 24 номерами. Саме під таким номером Браянт відіграв другу половину своєї кар’єри.

У день перед загибеллю ЛеБрон Джеймс обійшов Кобі Браянта в списку найрезультативніших гравців НБА. Цій події і був присвячений останній пост Браянта. Він написав на своїй сторінці у Instagram: «Продовжуйте розвивати гру та прокладайте дорогу для наступних».

Непереможному баскетболісту, який ніколи не допускав можливости поразки, належать такі цитати:

  • «Всі ми маємо сумніви в собі. Ти не заперечуєш їх, але й не капітулюєш. Ти їх приймаєш».
  • «Мій розум… він не в змозі обробити поразку. Він не обробить поразку. Бо якщо я сяду, подивлюся на себе й скажу собі: “Ти – поразка»… Гадаю, це майже гірше, ніж смерть».
  • «Мить, коли ти здаєшся, – це мить, коли ти дозволяєш перемогти комусь іншому».

Баскетболіст буде включений в Зал слави баскетболу у 2020 році.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь