Спецпроєкти

Автомобіль Jaguar з технологією моніторингу стану водія зможе розбудити його за кермом


За даними  дослідження благодійного фонду Автомобільної асоціації «AA-Populus» один із восьми водіїв визнає, що хоч раз засинав за кермом. Саме такі водії стають причинами 25% ДТП зі смертельними наслідками, йдеться у висновках дослідження.

У рамках концепції поліпшення життя водіїв і пасажирів компанія Jaguar розробила технологію Driver Condition Monitor (монітор стану водія), яка попереджає водія про появу ознак сонливості. Система отримує вхідні дані від тисячі сенсорів, деякі з яких оновлюють інформацію кожну тисячну частку секунди, включаючи електронну систему рульового управління з підсилювачем, вхідні сигнали педалей і загальну поведінку водія.

Монітор стану водія, який входить до стандартної комплектації E-PACE та всіх моделей Jaguar, визначає,
чи починає водій відчувати сонливість і за необхідності заздалегідь попереджає про необхідність
зробити перерву. Панель приладів E-PACE відображає іконку кавової чашки і подає звуковий сигнал,
якщо необхідно.

Окрім того, стандартна комплектація всіх моделей Jaguar включає автоматичне аварійне гальмування, систему підтримки смуги руху, круїз-контроль з обмежувачем швидкості, та систему допомоги під час переднього та заднього паркування, а також камеру заднього виду.

 

Найпопулярнішою моделлю за 15 років став преміальний бізнес-седан Jaguar XF із 442 проданими авто. До трійки лідерів продажу увійшов перший позашляховик бренду Jaguar F-PACE, який було представлено в Україні лише у 2016 році.

Також, нещодавно стало відомо, що компанія Jaguar Land Rover оголосила про придбання компанії Bowler, британського виробника всюдихідних автомобілів, запчастин і автомобілів для ралі-рейдів. Bowler надасть експертизу з динаміки всюдихідних автомобілів, малосерійного виробництва та довговічності. Спеціалізована компанія доповнить підрозділи SV, персоніфікації авто і класичних авто.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь