Спецпроєкти

Стартап дня. Mojo Lens – контактні лінзи з технологією доповненої реальности


Каліфорнійська компанія Mojo представила прототип своєї розробки – перші у світі справжні «розумні контактні лінзи» – Mojo Lens, які здатні відображати необхідну інформацію, наприклад, про здоров’я за допомогою функції доповненої реальности (AR), пише Designboom.

Наразі Mojo Vision демонструє прототип пристрою, адже лінзи все ще на етапі досліджень і розробок та не доступні для продажу.

У лінзах використовується найменший у світі дисплей з рекордною щільністю пікселів – 14 000 на дюйм, енергетично найефективніший датчик зображення у світі, оптимізований для комп’ютерного зору, радіочастотний інтерфейс і датчики руху для відстеження руху очей і стабілізації зображення. Вони визначатимуть, чим зайнятий користувач, щоб показувати актуальну інформацію: пульс, серцебиття, відстань до точки призначення на карті тощо. У Mojo називають цю концепцію «невидимими обчисленнями».

У промороликах Mojo показано, що за допомогою лінз можна буде орієнтуватися в місті або позначати предмети перед собою. Однак насамперед лінзи все ж покликані покращити зір людини і замінити окуляри.

Прототип поки працює разом з браслетом, який виконує більшу частину обчислювальних функцій і заряджає пристрій. Пізніше цю схему замінять на інтеграцію зі смартфоном. Очікують, що він буде тримати заряд 24 години і зберігатися в спеціальному зарядному кейсі типу AirPods. Зі смарфоном їх буде з’єднувати додатковий пристрій-передавач, який доведеться носити на шиї.

Компанія зараз працює над фінальною версією пристрою та чекає на дозвіл медичного використання від Управління продовольства і медикаментів (Food and Drug AdministrationFDA). 

Коли Mojo Lens надійдуть у продаж, поки невідомо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь