Спецпроєкти

Як це було? Документальний фільм про зйомки фільму «Одного разу… в Голлівуді»


На Youtube каналі Sony Pictures Entertainment вийшов документальний фільм про зйомки «Одного разу… в Голлівуді» Квентіна Тарантіно, своєрідне «зізнання у любові до створення кінострічок» та ода золотій добі Голлівуду.

У документалці розповідають про 60-ті роки в історії американського кіно, а саме про 1969 рік, той транзитний період коли вже добігав кінця золотий вік Голлівуду та народжувався новий Голлівуд. До фільму увійшли інтерв’ю з творцями стрічок, зокрема із самим режисером Квентіном Тарантіно, а також з акторами, які виконали головні ролі, – Леонардо Ді Капріо, Бредом Піттом та Марго Роббі. Фільм розповідає, чому Квентін Тарантіно вирішив зняти саме цю стрічку і чому акторів особливо приваблювала ця історія.

Події фільму розгортаються в Лос-Анджелесі влітку 1969 року. Рік Далтон, якого грає Леонардо ДіКапрі, – телевізійний актор на злеті популярности після нещодавніх зйомок. Він будь-що прагне закріпити свій успіх та зніматися далі. У цьому йому допомагає і його товариш Кліфф Бут (Бред Пітт), що працює його дублером. Події фільму відбуваються на тлі резонансного вбивства, що сталося в Голлівуді в ніч на 9 серпня 1969 року, коли п’ятьох людей, серед яких і акторка Шерон Тейт, було жорстоко вбито.

Зараз режисер, знімальна група і актори фільму збирають нагороди: стрічка була визнана найкращою за версією Critics Choice Awards, а також отримала три статуетки на «Золотому глобусі» і  десять номінацій на премії «Оскар».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь