Спецпроєкти

Проєкт української дизайн-студії Sergey Makhno Architects отримав золото на конкурсі у Лос-Анджелесі


Дім Шкруба від майстерні українського дизайну та архітектури Sergey Makhno Architects здобув «золото» у номінації «Professional Interior Design» на престижному міжнародному конкурсі IDA Design Awards. Це перше «золото» цієї премії для студії та цьогоріч — єдине для українців. Окрім того, проєкт студії «Академія ДТЕК» отримала спеціальну нагороду журі також у категорії «Professional Interior Design». 

International Design Awards присуджується уже 13 років з місією «визнання та святкування розумного і сталого дизайну, популяризації легендарних дизайнерів і відкриття нових талантів». Нагородження традиційно проходить у Лос-Анджелесі.

Дім Шкруба — це будинок під Києвом, який засновник студії Сергій Махно збудував для своєї родини. Будинок виконаний у сучасному українському стилі. Дах — очеретяний, на стінах — глина як у хатах-мазанках, у 9-ти давніх техніках виконання. Стеля — з дерева, яке використали повторно: придбали та розібрали 11 старих хат і сараїв із Західної України. Керамічна плитка та декор — авторства студії.

«Символічно, що про перемогу нам повідомили у день народження студії — 24 січня їй виповнилося 17 років. Але ця новина не про те, що наша студія отримала перемогу. Це про те, що зацікавленість світу до сучасного українського дизайну, до нашої культури росте. Адже дім Шкруба — це святкування українських традицій. Ми не завжди розуміємо, але точно відчуваємо “своє” — воно дає силу», — зазначив Сергій Махно.

Це вже друга перемога для цього проєкту — раніше він отримав гранпрі українського конкурсу «Інтер’єр року».

3 000 кв.м Академії ДТЕК спроєктували та реалізували за 6 місяців. Було важливо інтегрувати цінності компанії і створити найкращі умови для навчання. На першому поверсі розмістили бібліотеку, кафетерій із експозицією з живих квітів і авторських світильників під стелею. На другому — лекторії та кінотеатр. Усі приміщення мають потужну шумоізоляцію, виконані із зносостійких матеріалів і оснащені сучасною технікою. Тематичні зони розділені за кольорами і матеріалами.

Раніше проєкт Академії ставав фіналістом премії International Design Excellence Awards від Асоціації британських і міжнародних дизайнерів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь