Спецпроєкти

Amazon Dating — сайт для знайомств, на якому другу половинку можна купити з доставкою додому


Анімаційна студія Thinko разом з художницями з Лос-Анджелеса Ані Акопян, С’юзі Шинн і Морган Груер запустили сайт Amazon Dating, на якому можна купити собі пару.

Сайт запустили напередодні Дня святого Валентина як жарт (любов не купиш, чи не так?), але тим не менше на ньому представлені реальні люди, яких можна купити зі знижкою і навіть оформити з доставкою додому.

Так само кожен охочий може виставити себе на продаж. Розмістити анкету можна за допомогою спеціальної форми.

У кожного лота на сайті є своя ціна, опис та рейтинги на основі відгуків. Крім того, людей можна фільтрувати під власні вподобання, наприклад, обрати ріст або стиль спілкування (слова підтримки, дотики і подарунки).

Наприклад, Фрі, якому 30 років,  дарує квіти просто так, випускає музику на SoundCloud та має постійно розряджений смартфон. Рейтинг юнака  — 4,5 із 5. За відгуками, Фрі «добре пасує до вітальні, і  я можу сидіти з ним і дивитися телевізор. Коли я приймаю гостей, то можу похвалитися новинкою», інший користувач залишив відгук про те, що «це ніяк некорисно для ваших внутрішніх органів» (щоб це не означало).

У кожної людини, яка продається на Amazon Dating, є рейтинг. Вартість лотів варіюється: є лоти за $ 9,99, а є ті, які обійдуться і в $ 300. Асортимент сайту широкий — тут люди різного походження, статури, віку. Вік потенційних партнерів — від 18 до 87 років.  На особливо популярних замовленнях стоїть маркування «Поспішайте, залишився всього 1».

Розробники постаралися і навіть зняли відеорозпаковку доставки від Amazon Dating.

Сайт налаштований так, щоб максимально бути схожим на онлайн-магазин (він візуально й функціонально нагадує оригінальний сайт Amazon). У такий спосіб розробники проєкту намагаються показати, що в наш час сучасні дейтинг-сервіси перетворюються на ринки товарів й пропозицій.
Засновниця проєкту Ені Акопян, у своєму твіттері зазначила, що на створення Amazon Dating її «надихнули» сучасні застосунки для знайомств на кшталт Тіндеру.
На сайті також є розділ Your Last Relationship («Ваші останні стосунки»), який веде на кліп Брітні Спірс «Toxic». А в розділі Help («Допомога») — посилання на статтю How To Unhook a Bra («Як розстібнути ліфчик»).
Незважаючи на те, що автори сайту створили його заради забави, багатьом користувачам соцмереж не сподобалося, що людей продають як товар. Так, це викликало незадоволення, адже щороку в лютому в США та Канаді відзначають місяць афроамериканської історії. Користувачі писали: «Ви справді натискаєте кнопки “Купити зараз” людям під час місяця афроамериканської історії?», «Чому білі коштують дорожче?» тощо .
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь