Спецпроєкти

Apple не дозволяє «поганим хлопцям» у фільмах користуватися айфонами


Компанія Apple не дозволяє кінопродюсерам показувати, як негативні персонажі користуються їхньою продукцією. Про це розповів у інтерв’ю для Vanity Fair режисер фільмів «Цеглина» і «Зоряні війни: Останні джедаї» Раян Джонсон на прикладі однієї сцени зі своєї детективної стрічки «Дістати ножі» (2019).

У відео кінематографіст зробив важливу ремарку про взаємозв’язок техніки і персонажів: він зазначив, що  Apple має правило – «погані хлопці» не повинні користуватися айфоном на екрані. Загалом компанія дозволяє використання своєї техніки в кіно, але тільки не кінолиходіям.

«Не знаю, чи повинен я говорити про це. Такі слова можуть нашкодити моїй роботі над наступним детективом. Але я все ж скажу, тому що це значна деталь. Apple дозволяє показувати айфони у фільмах, але, що дуже важливо, якщо ви дивитися детектив, «погані хлопці» не можуть ними користуватися в кадрі. Кожен кінематографіст, у стрічці якого є “поганий хлопець”, напевне хоче мене зараз вбити», – пожартував режисер.

Ця деталь також важлива в його фільмі «Дістати ножі»: це детектив, у якому кожен із персонажів так чи так підозрюється у вбивстві. У новій стрічці Раяна Джонсона зібрався по-справжньому зоряний склад: Деніел Крейг, Джеймі Лі Кертіс, Кріс Еванс, Майкл Шеннон, Джейден Мартелл та інші.

Apple офіційно не коментує свою піар-політику, проте інформація про те, що компанія ретельно контролює свій образ у кіно і серіалах, не нова. Зокрема компанія хоче, щоб його продукцію використовували тільки таким чином, щоб показати її в найпозитивнішому світлі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь