Спецпроєкти

Save the date: В Україні висадять 1 000 000 дерев за 1 день


Національний проєкт «Книга рекордів України» та закритий бізнес-клуб «CEO Club Ukraine» започатковують всеукраїнський проєкт «Озеленення України». Його мета — привернення уваги до відновлення екосистеми України і планети, а також розвиток екологічної свідомости людей. За масштабом такий проєкт — перший в Україні.

«Погіршення стану лісів в Україні сьогодні є однією з найбільших екологічних катастроф. Вирубка лісів значно підвищує ризики повеней та паводків, відповідно, погіршується якість ґрунту та родючість. Крім цього, вирубування карпатських лісів зумовлює зменшення біорізноманіття, знищення ареалів рідкісних видів флори і фауни, загибель цінних природних екосистем та негативний вплив на клімат усієї України. Нам потрібно не допустити такого і робити все можливе, щоб цього уникнути», — зазначає ініціаторка проєкту «Озеленення України» Ганна Крисюк.

Українські активісти закликають кожного приєднатися до флешмобу, який відбудеться 20 березня, і висадити дерева у вашому місті. У планах — висадити понад 1 000 000 дерев за одну добу, встановивши рекорд України.

Цей флешмоб — частина глобальної ініціативи з висадки 100 мільйонів дерев у 100 країнах світу, запропонованої на Всесвітньому щорічному економічному форумі в Давосі для боротьби зі змінами клімату.

Завдання проєкту «Озеленення України»:

  • Висадити 1 000 000 дерев за 24 години
  • Сприяти висадженню парків та алей
  • Провести загальнодержавну інформаційну кампанію
  • Організувати освітні воркшопи в навчальних закладах
  • Започаткувати міжнародний флешмоб «Озеленення України. Озеленення планети!»

Будь-яка людина може взяти участь у висадженні дерев як:

  • Волонтер (висаджуєте дерева на локаціях — місця для  висадження та контакти координаторів ми надамо);
  • Співорганізатор (організуєте висадження дерев у своєму регіоні або на локаціях — звичайно, з нашою допомогою);
  • Партнер (забезпечуєте організаційну, матеріально-технічну базу, купуєте дерева: деталі при спілкуванні);​
  • Інформаційний партнер (висвітлюєте інформаційні приводи проєкту на своїх ресурсах — умови співпраці та прескіт за нами);
  • Екоамбасадор (ви можете висадити понад 200 000 дерев під час акції: деталі при спілкуванні).

Для участи в проєкті потрібно заповнити анкету: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfO5nO-E_c2-iVi-JpALjGag1Dd7ytJPME1urd51FOnSe7Wug/viewform

Інтернет-сторінка проєкту «Озеленення України»: https://greeningua.org/

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь