Спецпроєкти

В Україні відбудеться тиждень стажувань для людей 50+


На українському ринку всього 0,01% всіх вакансій розрахована на людей 55+. Вважається, що такі співробітники погано навчаються нового, бояться сучасних технологій і важче знаходять спільну мову з молодими колегами. Щоб розвінчати ці стереотипи, а також надихнути людей старшого віку не боятися пробувати себе в сучасних професіях і відкривати нові кар’єрні горизонти, БФ «Життєлюб» запустив ініціативу «Тиждень дорослого стажиста».

SMM-ник, декоратор, оператор call-центру, редактор на телеканалі і навіть програміст нейромережі – ось неповний перелік професій, які освоювали 15 життєлюбів віком від 51 до 74 років на минулих стажуваннях.

З 2 по 8 березня відбудеться новий сезон «Тижня дорослого стажиста». У  цьому сезоні стажування люди 50+ спробують себе в ролі HR-фахівця, помічника дизайнера в Andre Tan, бармена в Pink Freud, маркетолога, гіда в Pinchuk Art Centre, фітнес тренера в ЕБШ, адміністратора в Oh my Look та інших сучасних професіях великого міста. 

«З мого досвіду багато молодих співробітників і стажистів-студентів у перший день посилаються на стрес і нову обстановку. У випадку зі Світланою (51 рік) ніяких проблем не було. Вона за лічені хвилини знайшла пароль від вайфаю, познайомилася із сусідніми відділами, самостійно встановила Office, зайшла під своїм обліковим записом на ​​пошту і була готова до роботи. Такі співробітники менше обмежені сімейними обставинами, їх не заманюють амбіції і бажання реалізуватися в прибутковішій сфері. Як правило, вони вже отримали визнання і авторитет. На перший план виходять самоактуалізація і бажання жити осмислено», – коментує наставниця торішнього стажування Марія Вітязь роботу вікового smm-менеджера.

Якщо ваша компанія хоче стати партнером проєкту і взяти на стажування життєлюба, пишіть на пошту ia.trudolub@gmail.com  з позначкою «Вакансія для трудолюба».

Вперше «Тиждень дорослого стажиста» відбувся у 2018 році. Тоді до акції приєдналося 5 компаній, які готові були взяти співробітника «золотого віку» до себе на тиждень у штат. А у 2019-му проєкт підтримали вже 13 активних бізнес-команд Києва – від SMM-агентства до студії декору.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь