Спецпроєкти

Jaguar Land Rover визнано виробником з нульовими викидами вуглецю


Другий рік поспіль Jaguar Land Rover отримує сертифікат нульових викидів вуглецю в атмосферу від організації Carbon Trust. Carbon Trust має заявлену місію прискорити перехід до стійкої економіки з низьким вмістом вуглецю. Компанія була створена у 2001 році як співпраця між урядом та бізнесом у Великій Британії та відтоді розширилася, щоб діяти у всьому світі.

Крім того, Jaguar Land Rover досягнула мети з нейтралізації викидів вуглецю на 2 роки раніше запланованого терміну.

Повторна сертифікація Carbon Trust є частиною шляху Jaguar Land Rover до Destination Zero, амбіційної мети  компанії щодо поліпшення здоров’я громадян, безпеки та довкілля. 

Для досягнення нульового рівня викидів вуглецю Jaguar Land Rover інвестувала в проєкти з енергозбереження, зокрема інвестиції в сонячні панелі та світлодіодне освітлення. Порівняно з 2007 роком Велика Британія демонструє високі досягнення. Експлуатаційні викиди CO2 знизилися на 74% разом із закупівлею електрики REGO, яка виробляється завдяки джерелам відновлювальної енергії. Водночас кількість енергії, витраченої на створення автомобіля, знизилася на 37%. 

Компанія Jaguar Land Rover фінансово підтримала програму Золотий Стандарт, яка в межах офіційної сертифікації регулює добровільні скорочення викидів вуглецю в усьому світі. До неї належать проєкти з регулювання виробництва чистої та безпечної для здоров’я води в Кенії й Уганді, а також очищення кухонних плит в Індії та Гані. 

Керівник відділу сертифікації в Carbon Trust Джон Ньютон зазначив: «Протягом останнього року компанія продовжує скорочувати викиди вуглецю в атмосферу. Ми раді, що Jaguar Land Rover і надалі прагне забезпечувати вуглецево-нейтральне виробництво в країні».

За словами Кріса Торпа, бізнес-директора компанії Jaguar Land Rover, останнє десятиліття інновацій привело компанію до статусу виробника з нульовим рівнем викидів вуглецю. Водночас команда продовжить розвивати подібні проєкти для збереження дорогоцінних ресурсів планети. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь