Спецпроєкти

Січень 2020 року став найтеплішим за всю історію спостережень


Науковці назвали минулий січень найтеплішим за 141 рік, тобто за всю історію метеоспостережень. Традиційно низьких температур не було зафіксовано ні на суші, ні в океані. У минулому місяці було тепліше на 3,1 градуси, ніж у попередніх роках. Про це йдеться у звіті служби з вимірюванню клімату «Коперник».

У Північній Європі в січні цього року було тепліше, ніж зазвичай, а в деяких місцях спостерігалися аномальні температури. Наприклад, у січні зовсім не було снігу в столиці Норвегії Осло, де зазвичай на початку року активний гірськолижний період.

Метеорологічна зима до Києва так і не прийшла. Середньомісячна температура січня 2020 року в Києві становила 0,8 градусів тепла, що на 6,4 градусів вище від кліматичної норми. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія. Цьогорічний середній місяць зими в столиці більше нагадував осінь, ніж зиму. А 15 лютого кияни пережили найтеплішу ніч за 140 років спостережень.

Кліматологи та науковці закликають людство до 2030 року вдвічі скоротити шкідливі викиди, аби уникнути кліматичної катастрофи.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь