Спецпроєкти

Фонд дикої природи (WWF) та кулінарний канал приготували страви з мікропластиком


Всесвітній фонд дикої природи (WWF) разом із кулінарним каналом Asian Food Network випустили на YouTube вкрай незвичайне кулінарне шоу. У ньому кухарі приготували страви з додаванням мікропластику. До апетитних молюсків, соковитого морського окуня і смажених креветок додали дрібно нарізаний одноразовий посуд і навіть трубочки.

Відеоролики містять важливий соціальний посил (а також доволі моторошну інформацію про те, скільки пластику ми насправді з’їдаємо). Кампанію «Твоя пластикова дієта» запустили, щоб привернути увагу до забруднення довкілля пластиковими відходами.

Так, на одному з відеороликів шеф-кухар на ім’я Сара Бенджамін додає до дрібно нарізаної цибулі лемонграс, карі й молюсків. А потім, ніби так і треба, бере рожевий пластиковий стаканчик… розрізає його на дрібні шматочки і посипає ними готову страву.

Наступний рецепт – ще незвичніший. На ньому інша шеф-кухарка готує устричний суп-пюре, а в процесі ріже зелену пластикову тарілку. Так само Деббі Вонг готує рибу сібас (морський окунь) у соєвому соусі, а в ролі особливого інгредієнта додає до страви нарізану на шматочки пластикову трубочку для пиття.

У такий спосіб вони привертають увагу людей до проблеми забруднення довкілля та росту пластикових відходів. «Кулінарні» ролики закінчуються титрами з такою інформацією:

«В середньому людина може з’їсти 100 тисяч шматочків мікропластику в рік. Це одна кредитна карта на тиждень».

Кампанія розроблена для Asian Food Network відображатиметься по всій Малайзії, Індонезії, Камбоджі, М’янмі, Філіппінах, Сінгапурі, Таїланді, В’єтнамі, Гонконгу, Монголії, Тайвані.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь