Спецпроєкти

Через коронавірус зріс попит на книги Камю та Кінга


На тлі поширення коронавірусу COVID-19 у світі збільшився попит на художню літературу про епідемії. Про це повідомляє видання The Guardian. Видавці у всьому світі говорять про зростання попиту на роман «Чума» Альбера Камю, «Протистояння» Стівена Кінга та «Очі темряви» Діна Кунца.
Роман «Очі темряви» виданий у 1981 році. У ньому йдеться про вірус під назвою «Ухан-400», біологічну зброю, яку створив Китай, щоб знищити населення. Головний герой книги — хлопчик Денні — має імунітет до вірусу. Його схопили під час походу зі скаутами й ув’язнили для проведення медичних дослідів. Книга піднялася на третє місце у рейтингу Amazon цього тижня. Продаж електронних примірників збільшився на 3,000 % за останні три тижні.

Зокрема, продажі роману «Чума» Альберта Камю зросли втричі в Італії, ввівши книгу до десятки бестселерів. Також продажі різко зросли у Франції. Згідно зі статистикою французького вебсайту Edistat, протягом останнього тижня січня було продано понад 1600 примірників.

За сюжетом роману в місто приходить страшна хвороба — і люди починають помирати. Влада замовчує правду про епідемію.  «Хоча чума в романі вважається алегорією французького досвіду нацистської окупації під час Другої світової війни, це не може не бути найактуальнішою історією зараз», — зазначила Джесс Гаррісон, редакторка видавництва Penguin classic. З поширенням епідемії продаж книги на Amazon зріс на 150%.

У романі «Протистояння» Стівена Кінга йдеться про пандемію — винятково заразний і летальний штам грипу, створений як біологічна зброя. Пандемія вбила майже все населення світу, залишилася тільки група вцілілих, які намагаються їй протистояти. За декілька днів попит на роман виріс на 163%.

Інтерес до вигаданих епідемій проявляється і в інших формах розваг. Наприклад, неабияк популярною стала відеогра Plague Inc, а американський фантастичний трилер «Зараза» 2011 року Стівена Содерберга про пандемію піднявся з 270-го місця на друге місце в рейтингу найпопулярніших фільмів у грудні 2019 року. Зараз цей фільм № 13 у США та №18 у Великобританії за рейтингом Apple.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь