Спецпроєкти

У Києві працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та АЗС


Міська влада посилює обмежувальні заходи в Києві.  У Києві з 17 березня будуть введені більш жорсткі правила карантину: обмежать пересування між столицею та іншими населеними пунктами, роботу закладів громадського харчування і ТРЦ через карантин, повідомив міський голова Віталій Кличко. Аналогічні заходи прийняли й у Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Одесі та Миколаєві

Із 17 березня обмежується пересування людей між Києвом та іншими населеними пунктами України. Це обмеження має рекомендаційний характер. Київ не закривають на в’їзд-виїзд. Також скасовуються масові культурні, спортивні, соціальні, релігійні та інші заходи.

Буде призупинена робота:

  • торговельних центрів;
  • закладів громадського харчування (заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари);
  • спортивних комплексів і залів;
  • закладів побутового обслуговування населення: SPA-салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, тату-салонів та інших;
  • розважальних закладів: дискотек, нічних клубів, комп’ютерних клубів.

Працюватимуть:

  • продуктові та господарські магазини;
  • аптеки;
  • АЗС;
  • банки та банкомати.

Користування громадським транспортом поки не обмежують, проте не рекомендують пересуватися містом без крайньої потреби. Увесь громадський транспорт обробляється дезінфекційними засобами кілька разів на день.

«У метро ми просимо пасажирів їздити в масках! Це ваша безпека і безпека людей довкола», – йдеться в заяві Кличка. Також Кличко закликав керівників максимально забезпечити віддалений режим роботи.

Також в Україні обмежили реєстрацію шлюбів на період карантину. З 12 березня до 3 квітня 2020 року одружитись зможуть лише ті, хто подав заявки до органів реєстрації актів цивільного стану до 13 березня. Про це повідомляє пресслужба міністерства юстиції. Приймати громадян РАЦСи будуть виключно з питань державної реєстрації народження, смерті та видачі архівних документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, необхідних для підтвердження при підзахороненні.

Натомість українці зможуть  онлайн подати документи для державної реєстрації актів цивільного стану.

Раніше міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран заявив, що вживання препаратів на кшталт ібупрофена, кортизона та інших жарознижувальних препаратів можуть тільки погіршити стан хворого.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь