Спецпроєкти

Двоє українських вчителів увійшли до ТОП 50 найкращих учителів світу


До 50 найкращих учителів світу за версією світової премії Global Teacher Prize, яку ще називають Нобелівською премією для вчителів, увійшли одразу двоє учасників з України – Наталя Гладких та Олександр Жук.

«Одразу два українських вчителі увійшли до ТОП 50 світової премії Global Teacher Prize. Невимовно щасливі вітати Наталю Гладких та Олександра Жука. Пишаємося, що фіналістка 2017 року та переможець 2018 української Global Teacher Prize Ukraine, яку ініціювала Зоя Литвин, отримали ще й світове визнання. Бо ви – важливі, бо ви – цінні, бо ви – ключ до змін у суспільстві», – йдеться в повідомленні Національної премії Global Teacher Prize Ukraine.

світлина: Освіторія

Наталя Гладких — спеціальна педагогиня, яка понад 9 років навчає дітей з інвалідністю. У 2017 році вона стала однією з п’яти найкращих учителів України.

Олександр Жук — учитель інформатики із Запоріжжя. Він вивчив жестову мову, щоб ділитися з дітьми з порушеннями слуху тонкощами IT, створив енергокоманду, конструює з учнями роботів і сонячні панелі та три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку. У 2018 році Олександр став найкращим вчителем року та потрапив у престижний рейтинг «Топ 30 до 30 років», а у 2019-му він ввійшов до 10 новаторів, які змінюють Україну та світ.

Зіркову п’ятдесятку обрали з-понад 36 тисяч учасників. Наступним етапом конкурсу стане відбір найкращої десятки, а нагородять вчителя-переможця 2020 року у жовтні в Лондоні.

Global Teacher Prize – «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та складає 1 мільйон доларів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь