Спецпроєкти

Люксембург став першою країною з безкоштовним громадським транспортом


Люксембург став першою країною у світі, яка зробила проїзд у громадському транспорті безкоштовним для місцевих жителів і туристів.

З 1 березня пасажирам не доведеться купувати квитки на автобуси, трамваї, потяги. Платним залишиться тільки проїзд у першому класі. Для того щоб скористатися безкоштовним проїздом, потрібно буде лише показати документ, що засвідчує особу.

За задумом влади таке рішення допоможе розвантажити дороги та покращити мобільність, адже водії у Люксембурзі проводять у заторах в середньому 33 години на рік. Безкоштовний проїзд у громадському транспорті дозволить людям менше використовувати власні автомобілі та в результаті допоможе скоротити кількість викидів в атмосферу.

Забезпечення безкоштовного проїзду вимагає додаткових витрат у розмірі 41 млн євро на рік, які будуть компенсовані коштом податкових зборів.

У Люксембурзі трохи більше 600 000 жителів, ще понад 214 тис. осіб щодня їздить на роботу із сусідніх Німеччини, Бельгії та Франції, що спричиняє затори, оскільки більшість працівників пересувається на машинах. Понад половину викидів парникових газів у Люксембурзі продукує транспорт.

P.S. Любий читачу, ми хочемо познайомитися з тобою ближче. Можешь, будь ласка, відповісти на кілька питань? А ще там знайдеш інфо, як долучитися до секретного клубу із подарунками від наших партнерів ;) Let’s talk!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь