Спецпроєкти

Disney прибрав одного з персонажів з кіноадаптації «Мулан» через рух #MeToo


У кіноадаптації «Мулан» від студії Disney не буде капітана Лі Шанга, командира і коханого героїні з оригінального мультфільму, оскільки історія цього персонажа викликала б невдоволення у зв’язку з рухом #MeToo (соціального руху, спрямованого проти сексуального насильства та сексуальних домагань, який поширився в соціальних мережах у жовтні 2017 року в результаті сексуального скандалу за участи кінопродюсера Гарві Вайнштейна). Співробітникам компанії не подобалося, як були розставлені акценти у стосунках між Лі Шангом і Мулан.

«Думаю, що особливо зараз, в епоху #MeToo, персонаж, який був би одночасно командиром і коханим героїні, виглядав би у фільмі досить недоречно і некоректно», – зазначив Джейсон Рід. Замість героя введені два нових персонажі.

«Ми розділили Лі Шанга на двох персонажів, – пояснив продюсер. – Одним із них став командир Тун, який замінить дівчині батька і буде її наставником протягом фільму. Інший – Хонхей, її соратник».

У фільмі також не буде дракона Мушу, якого в оригіналі озвучував Едді Мерфі. Зате у фільмі подругою головної героїні стане птах фенікс.

«Мулан» з’явиться в українському прокаті 26 березня.Нагадаємо, фільм заснований на середньовічній китайській легенді про дівчину-воїна Хуа Мулань, яка жила під час набігів племені гунів. Вона вирішує прикинутися чоловіком та вирушає на війну замість свого хворого батька і стає одним із найкращих воїнів в історії Китаю.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь