Спецпроєкти

Найнебезпечніші професії під час коронавірусу – версія The New York Times


У міру зростання випадків коронавірусу багато компаній почали закривати офіси та магазини та відправляти працівників додому, аби уповільнити поширення хвороби. Чимало компаній просить співробітників виконувати свою роботу з дому. Але ця домовленість значною мірою доступна лише офісним працівникам. Для багатьох галузей віддалена робота просто неможлива. Це стосується медичних працівників, водіїв, кур’єрів, рятувальників.

 

Видання «The New York Times» використало дослідження бази даних Департаменту праці O*NET, в якому описано фізичні аспекти різних професій, і створило карту з позначками, які професії і наскільки небезпечні на тлі поширення пандемії. Найбільший ризик захворіти мають також люди, робота яких пов’язана з фізичним контактом з багатьма людьми.

Так, медичні працівники, лікарі та фельдшери через контакт з хворими очолюють рейтинг найнебезпечніших професій під час пандемії. Медичні працівники стикаються із захворюваннями та інфекціями щодня і зазвичай працюють у безпосередній близькості один від одного та пацієнтів.

Няньки та доглядальниці, які працюють із людьми похилого віку, найвразливішою категорією, також мають високий ризик зараження. До рейтингу небезпечних професій на тлі пандемії входять і рятувальники. Також фельдшери вживають додаткових запобіжних заходів, реагуючи на можливий випадок коронавірусу.

Багато людей, які виконують сервісні роботи, зокрема касири і працівники в закладах громадського харчування, також серйозно ризикують захворіти. Walmart, Starbucks та Uber – серед найбільших компаній, працівники яких заразилися або мають високий ризик заразитися.

До того ж чимало фахівців, які перебувають у зоні підвищеного ризику, заробляють менше середньої заробітної плати. Багато хто з них на низькооплачуваних робочих місцях не має оплачуваних лікарняних або змушений ходити на роботу хворим, аби не втратити дохід.

Натомість найбезпечнішими виявилися творчі професії. Це художники, скульптори, ілюстратори, письменники, режисери, креативні менеджери, які найчастіше працюють на фрілансі.

Визначити ризики своєї професії можна за допомогою пошуку на карті: https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/15/business/economy/coronavirus-worker-risk.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь