Спецпроєкти

Благодійна колекція хусток і краваток «8 Березня. Rethink»


Проєкт «Я зможу!» фонду Олени Пінчук спільно з українським брендом OLIZ та українським художником Олексієм Саєм представили капсульну колекцію хустинок та краваток, присвячену переосмисленню свята 8 Березня.

Творці колекції «8 Березня. Rethink» мали на меті відійти від стереотипу святкування 8 березня як «жіночого дня» та переосмислити його як день рівности прав чоловіків і жінок. Адже історично цей день нагадує нам про довгу історію боротьби жінок за розширення своїх прав та економічних можливостей, за гендерну рівність. Натомість над створенням проєкту працювали і чоловіки,  і жінки, аби показати, що всі рівні і можуть досягати будь-яких вершин, незважаючи на стать.

Автором яскравих принтів став відомий молодий художник Олексій Сай, що працює в новому напрямку мистецтва Excel-Art та зумисно підкреслює стереотипність мислення окремих соціальних груп. Партнеркою проєкту стала Христина Зборошенко, засновниця бренду OLIZ, яка була учасницею менторської програми проєкту «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук та фундаціі Кока-Кола.

Відсьогодні хустки та краватки з колекції «8 Березня. Rethink» можна придбати на сайті OLIZ. Усі кошти, зібрані від продажу аксесуарів, будуть направлені на благодійний проєкт, що підтримує професійний розвиток жінок.

У проєкті взяли участь телеведуча та акторка Даша Трегубова, телеведучий та блогер Олександр Педан, прима та прем’єр Національного академічного театру опери та балету Наталія Мацак та Сергій Кривоконь, креативний продюсер StarLight Originals Олексій Гладушевський, книжковий продюсер Олена Лазуткіна, директор зі зв’язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна» Олеся Жулинська, видавчиня bit.ua та співзасновниця Fitness Geek Camp і Kind Challenge Тетяна Гриньова, власник ресторану BEEF meat&wine Руслан Шибаєв, телеведучий, інфлюенсер, автор тренінгів Леонід Мартинчик, телеведучий і актор В’ячеслав Соломка, телеведуча і блогерка Монро, ведучі «Ранку у великому місті» на каналі ICTV Юлія Зорій та Антон Равицький.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь