Спецпроєкти

Фіналістки премії Women in Arts-2020


Журі премії «Women in Arts-2020» визначило фіналісток. Премія має на меті встановити традицію визнання жіночого внеску в культуру як в Україні, так і за її межами. Премія заохочує жінок творчих професій у таких шести номінаціях: «Жінки у візуальному мистецтві», «Жінки в музиці», «Жінки в театрі і кіно», «Жінки в літературі», «Жінки в культурному менеджменті», «Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях».

Організатори премії запросили понад 40 незалежних експертів та експерток у сферах, які відповідають кожній із номінацій, до відбору номінанток і лавреаток.

Головні вимогами до конкурсанток: професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання. Серед експертної ради та журі – професіонали та професіоналки у своїй категорії оцінки, представники державного сектору і незалежних інституцій. До складу експертного журі ввійшли чоловіки й жінки рівною мірою. Зі списком експертної ради та журі можна ознайомитися за посиланням:  http://heforsheukraine.info/artsweek2020/

Номінація «Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях» – нова і започаткована лише цього року.

ВІЗУАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО

1. Анна Звягінцева

2. Жанна Кадирова

3. Алевтина Кахідзе

4. Лада Наконечна

5. Леся Хоменко

ЛІТЕРАТУРА

1. Софія Андрухович

2. Катерина Бабкіна

3. Маріанна Кіяновська

4. Оксана Забужко

5. Гаська Шиян

МУЗИКА

1. Джамала

2. Наталія Жижченко (Onuka)

3. Вікторія Польова

4. Альона Савраненко (Alyona Alyona)

 

5. Юлія Саніна

ТЕАТР І КІНЕМАТОГРАФ

1. Наталія Ворожбит

2. Олена Дем’яненко

3. Надія Парфан

4. Тамара Трунова

5. Ірина Цілик

КУЛЬТУРНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ

1. Ольга Балашова

2. Олександра Коваль

3. Аліса Ложкіна

4. Юлія Сінькевич

5. Іванна Скуба-Якубова

6. Юлія Федів

7. Катерина Федів

КУЛЬТУРНА ЖУРНАЛІСТИКА, КРИТИКА ТА ДОСЛІДЖЕННЯ

1. Дар’я Бадьйор

2. Євгенія Бубкіна

3. Лія Достлєва

4. Діана Клочко

5. Аліса Ложкіна

6. Ярина Цимбал

Women in Arts незалежна премія, заснована у 2019 році ООН Жінки в межах руху солідарности за ґендерну рівність HeForShe в Україні в партнерстві з Українським інститутом.

Результати та імена переможниць стануть відомі в день церемонії нагородження – 12 березня під час святкування другої річниці руху HeForShe в Україні. Церемонію нагородження проведуть Роман Вінтонів (Майкл Щур) та Ярослава Кравченко, які є адвокатами руху в Україні.

Минулого року перемогу здобули Ірма Вітовська-Ванца (театр і кіно), Влада Ралко (візуальне мистецтво), Ніна Гаренецька (музика), Катерина Калитко (література), Олеся Островська-Люта (культурний менеджмент).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь