Спецпроєкти

12 шоу та фільмів, з якими можна подорожувати навіть на карантині


Карантин — час, коли ми зрозуміли суперсилу діджиталу! Бо як інакше ми «побували» б на концерті Джамали, поетичному вечорі Сергія Жадана та мотиваційній лекції Лєри Бородіної, як не за допомогою чудодійних IGTV, інстасторіз та Facebook Live? Нині пропонуємо перенести ще одну активність, що надихає, — подорожі — у віртуальний формат. Разом з платформою онлайн-телебачення і кіно SWEET.TV ми підготували добірку тревел-шоу та фільмів про мандрівки, щоб ти побував/-ла у Римі, Парижі, та Барселоні, не порушуючи карантин.

Тревел-шоу, або Подорожуємо віртуально і корисно

«Світ навиворіт» 

Цей проєкт українського журналіста Дмитра Комарова розповідає про нетуристичні… туристичні місцини планети. Так-так, хай тебе не дивує таке формулювання. Ведучий знімає натуралістичні та збалансовані репортажі про, здавалося б, ледь не глянцеві ідеальні місцини. Він розповідає про продуктивних на роботі і водночас дуже самотніх японців, законослухняних та скутих традиціями китайців, малозабезпечених, проте таких дружних в’єтнамців. 

Доступно у записі

 

«Орел и решка. Шопинг»

А цією програмою закриєш одразу два гештальти: і поподорожуєш, і пошопишся. Разом з ведучими Машею Іваковою і Єгором Калейніковим ти дослідиш данські бутіки з фарфоровими сервізами, палермські ринки з морськими сувенірами і тибетські лавки з ритуальними атрибутами. 

Доступно у записі

«Мандруй своє»

Варіант для фанатів подорожей українськими регіонами. На тебе чекають прогулянки по запорізькій Хортиці, екскурсії у Замок Паланок і покатушки драгобратськими схилами! 

Переглянути на каналі Терра

«Невідома експедиція»

Програма для тих, хто в дитинстві зачитувався історіями про фараонів та піратів. Археолог Джош Гейтс досліджує місцини, що оповиті легендами про паранормальне і фантастичне — від берегів Північної Кароліни, де начебто заховані скарби, до ноттінгемських тунелів, якими Робін Гуд начебто втік із в’язниці. 

Переглянути на каналі МТВ

«Двоколісні хроніки»

Творці програми — Ярина Квітка і Володимир Муляр, подружжя мандрівників-музикантів. Разом на велосипедах вони досліджують пісенний фольклор регіонів світу — від Туреччини до Австрії, від Італії до Фінляндії. Місцеві народні пісні, сингли вуличних музик, вірші місцевих письменників — усе це у фокусі уваги ведучих. 

Фільми про мандрівки, або Легально літаємо до європ і азій

«У серці моря» 

Сюжет (no spoilers): Корабель «Ессекс» вирушає зі штату Массачусетс на китобійний промисел, проте стихія порушує ці плани посеред подорожі. І тоді його моряки на рятувальних шлюпках відправляються у небезпечну (безумовно) подорож додому.

Локація: простори Тихого океану.

«Вікенд у Парижі»

Сюжет (no spoilers): Нік і Мег живуть у шлюбі вже 30 років, і в них усе… стабільно. Аби повернути «вогник» та пристрасть у стосунки, вони вирішують повторити романтичну подорож часів свого «медового місяця».

Локація: Париж та його Монмартр, Ейфелева вежа і Тріумфальна арка з усіх ракурсів.

«Вундеркінди»

Сюжет (no spoilers): Викладач креативного письменства Грейді Тріп тільки-но пережив невдалий роман, розлучення і неприємності на роботі. Найкращий варіант «зібрати себе докупи», на його думку, — це вирушити на літературний фестиваль до іншого міста з випадковими супутниками . 

Локація: Піттсбург та його (іноді дуже неблагополучні) околиці.

«До Рима з любов’ю»

Сюжет (no spoilers): Знаменитий американський архітектор, пара молодят з провінції і оперний постановник, який шукає нові таланти, такий собі простий-непримітний-хлопець — усій цій строкатій зграйці судилося зустрітися в один час та в одному місці, дуже гарному місці, себто в Римі. Що вийде з цієї колаборації — судилося дізнатися нам, глядачам!

Локація: Рим із його середньовічними вуличками, «тусівочними» кварталами, базиліками і катакомбами.

«Кон-Тікі»

Сюжет (no spoilers): норвезький мандрівник Тур Хеєрдал (реальна історична постать) вирушає в небезпечну подорож, аби підтвердити свою теорію про заселення Полінезії з боку Америки. Разом з екіпажем він вирішує проплисти на невеличкому плоту «Кон-Тікі» від Перу до Полінезії. 

Локація: морські простори Тихого океану, «сухі» простори від Норвегії до Мексики.

«Нокаут»

Сюжет (no spoilers): Секретна спецагентка Меллорі Кейн переживає кар’єрну кризу і вирішує, що вона — просто пішак у грі «великих і впливових». Одночасно Меллорі провалює дуже серйозну справу. Тепер їй доводиться рятуватися від міжнародного розшуку, перебігаючи з країни в країну.

Локація: суперсекретні і небезпечні місцини Ірландії, Іспанії та США.

«Два дні в Парижі»

Сюжет (no spoilers): У стосунках Маріон і Джека — застій. Їхні бесіди все частіше крутяться навколо побуту, поцілунки все більше нагадують дружні, а спільні спогади взагалі потьмяніли. Саме тому вони вирішують вирушити до Парижа, на батьківщину Маріон… і батьківщину романтики, до речі, також. Але тут, окрім батьків дівчини, живуть ще її ексбойфренди і прихильники…

Локація: «домашній» і затишний Париж із квартирами-коморками, зеленими парками, вузькими вуличками і Сен-Мартеном (і жодного кадру з Ейфелевою вежею, Нотр-Дамом і Лувром!).

А тепер – гайда мити руки, запасатися смаколиками…і подорожувати разом зі SWEET.TV. Платформа пропонує тревел-шоу і фільми про подорожі (і не тільки) у Full HD. Підключитися можна одним тарифом одразу до п’яти гаджетів, а перший тиждень — безкоштовний. 

І пам’ятай: усі твої найкращі подорожі, тревел-пости про бюджетний бік Парижу та інста-ефіри з барселонської туси – ще попереду!

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь