Спецпроєкти

Самотні іменинники. Як святкувати дні народження та річниці під час карантину?


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Сто відсотків бувають люди, які на карантині з полегшенням видихнули. Нарешті їм не потрібно голосно святкувати все на світі й придувамати тисячі відмазок, чому нікого не запрошують (бо в день народження хочеться просто полежати вдома). Але так само бувають і такі, хто довго чекав на свій день, будував плани та аж ніяк не збирався зустрічати свято в чотирьох стінах. Або ж хотів зробити приємне рідним: партнеру/-ці, дитині чи батькам. Для них ми зібрали вичерпні поради, як організувати свято в нових умовах, використовуючи лише відеозв’язок і власну фантазію.

Надішліть усім гостям запрошення

Про час вашої онлайн-вечірки слід повідомити завчасно: хоча більшість зараз і сидить по домівках, рутинні плани в людей ніхто не відміняв. Тим більше, до відеозв’язку теж потрібно підготуватися. Хоча б прибрати в зоні видимости камери та вдягти щось вище пояса.   

Тому вкажіть час початку святкування та надішліть посилання (радимо використовувати Zoom). Обирайте зручний час і не забувайте, що багато хто працює дистанційно, тож в будні до шостої-сьомої вечора не зможе надовго відволіктися. І не забудьте про додаткову інформацію: чи будуть їжа / напої / дрес-код.

Запрошення можна гарно оформити й надіслати навіть звичайною поштою, якщо маєте на це час. А ще нарешті на святі не буде жодних географічних кордонів: гості зможуть дістатися на ваш день народження як із сусіднього міста, так і з іншої країни.

Заплануйте активності

Як і на звичній вечірці, онлайн-формат передбачає, що ви всі будете чимось займатися. Тож ви маєте подбати про певні ритуали. Чи не найголовніший – це традиційно їжа та напої. Можна приготувати домашні страви та зробити кур’єрську доставку кількох порцій до кожного з ваших гостей. Або замовити всім по невеликому тортику. Також завчасно попросіть запрошених налити собі щось у келихи, щоб підтримувати святкову атмосферу.

Якщо ви любите настільні ігри, в інтернеті можна знайти безліч варіантів для гри в мережі з друзями. Це може бути наступною частиною свята після спілкування і привітань.

Над програмою дитячих днів народження слід подумати детальніше. Згадайте улюблені розваги та конкурси – більшість із них можна проводити й через вебкамеру. 

Тематична вечірка

Костюмовані вечірки нікого у світі не залишають байдужим: їх можна або ненавидіти всім серцем, або так само палко любити. Якщо ви і ваші друзі/родичі в другому таборі – сміливо обирайте тему та повідомляйте гостям. 

На карантині можна втілити найсміливіші фантазії – вам навіть не доведеться ходити в костюмі улюбленого персонажа з коміксів або Гаррі Поттера по вулиці. Або непокоїтися, що вітер зруйнує зачіску, над якою ви страждали три години.

Якщо ж ламати голову над костюмами не хочеться, просто нагадайте гостям, що в них є привід вилізти з піжами та одягнути улюблене вбрання. І навіть похизуватися цим перед живими людьми з протилежного боку екрану.

Вечірка-сюрприз

Хочете здивувати друзів на їхній весняний день народження – підготуйте потайки онлайн-вечірку. Зберіть у тому ж Zoom якомога більше людей, заплануйте колективне привітання (або хоча б наспівайте Happy Birthday). І не забудьте надіслати імениннику/-ці посилання на вашу раптову тусовку.

Організація

Якщо ж відсвяткувати дату хочеться, а часу та сил на організацію немає, можете попросити допомоги у фахівців. Агентствам, які займалися підготовкою свят, зараз нелегко, як і більшості малого бізнесу, що був зав’язаний на сфері обслуговування. Тому значна частина переходить в онлайн і готова робити власні професійні революції. 

Помічникам ви можете делегувати всі організаційні питання: від доставки тортиків і ігристого до дверей усіх гостей до планування конкурсів чи інших активностей.

Але як і на будь-якому святі головне – це запальний настрій вас і гостей. Тоді забути, що ви танцюєте не в одній залі, а в різних кімнатах стане набагато легше. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь