Спецпроєкти

Будинок-музей Фріди Кало тепер можна відвідати онлайн


У Мехіко запустили  360-градусний віртуальний тур  «Блакитним будинком» – музеєм художниці Фріди Кало. Про це повідомляє Dazed. Фріда Кало більшу частину життя провела саме в Casa Azul.

View this post on Instagram

#DíaDeLaMujer #8m

A post shared by Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) on

У «Блакитному будинку» виставляють чимало значимих робіт художниці, наприклад, картини «Viva la vida!» та «Фріда і кесарів розтин». Відвідувачі зможуть побачити оригінальні меблі, її особисті речі та полотна,  а також роботи чоловіка Фріди – художника Дієго Рівери. У колекцію входять і традиційні мексиканські сукні художниці та інше вбрання – загалом понад 300 предметів одягу.

Також віртуальні відвідувачі зможуть потрапити на кухню, де Кало та її чоловік Рівера зустрічалися з комуністичним діячем Левом Троцьким, ательє, в якому зберігаються фарби і мольберт художниці, та неймовірний сад навколо будинку.

Відвідати віртуальний тур можна за посиланням.

Фріда Кало – мексиканська художниця, у роботах вона поєднувала кубізм, символізм та сюрреалізм. «Ля Каса Асуль» як музей, присвячений Фріді Кало, відкрили для публічного доступу 1958 року. Щомісяця його відвідує близько 25 тис. осіб.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь