Спецпроєкти

Поширення коронавірусу в Україні та світі станом на 3 квітня


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

За даними Центру громадського здоров’я, станом на ранок 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID -19, з них 23 летальних (3 за останню добу), 19 пацієнтів одужало. За останню добу було зафіксовано 138 нових випадків.

Вінницька область — 61;

Волинська область — 10;

Дніпропетровська область — 12;

Донецька область — 8;

Житомирська область — 6;

Закарпатська область — 24;

Запорізька область — 22;

Івано -Франківська область — 81;

Кіровоградська область — 15;

м. Київ — 180;

Київська область — 70;

Львівська область — 13;

Луганська область — 3;

Одеська область — 20;

Полтавська область — 5;

Рівненська область — 25;

Сумська область — 30;

Тернопільська область — 114;

Харківська область — 1;

Херсонська область — 4;

Хмельницька область — 7;

Чернівецька область — 171;

Черкаська область — 55;

Чернігівська область — 5.

Кількість випадків зараження коронавірусом у світі перевищила мільйон. За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на ранок 3 квітня вірус виявили у 1 018 150 людей. З них понад 211 тис. людей одужали, померли понад 53 тис.

У лідерах за кількістю хворих — США, де зафіксували понад 245 тис. випадків. Далі йдуть Італія та Іспанія, де понад 100 тис. заражень. Смертність у Європі та США продовжує зростати. Кількість померлих в Америці та одразу в трьох європейських країнах перевищила втрати в Китаї.

Летальність від коронавірусу в Україні — 2,4%, загалом у світі — 5,2%. Про це заявив сьогодні на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко. В Україні 16 заражених коронавірусом перебувають на штучній вентиляції легенів.

2 квітня Міністерство охорони здоров’я запровадило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19.

Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусом. Його мета — встановити чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для лікування груп пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою (COVID-19) при середньотяжкому, тяжкому та критичному її перебігу.

3 квітня в регіони України буде відправлено 2250 упаковок препарату «Плаквеніл», який  застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусу.

Чернівецьку область з 3 по 24 квітня повністю закривають на карантин, аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусу. Перетин адмінмежі закриють для всього приватного транспорту. Перетнути адмінмежу зможуть лише вантажівки, транзитні авто, сільськогосподарські машини, автомобілі підприємств, що забезпечують життєдіяльність області. Водночас приватні особи, які зареєстровані в області, зможуть безперешкодно повернутися, однак виїхати з неї вже ні. Усіх інших в область не пускатимуть.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь