Спецпроєкти

Фестиваль документального кіно Docudays UA відбудеться в онлайн-форматі


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA стане першим українським онлайн-кінофестивалем. 17 Docudays UA транслюватимуть у мережі з 24 квітня по 3 травня.  Цього року він присвячений темі дорослішання.

Усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За бажанням можна заплатити за перегляд довільну суму.

Захід складатиметься з трьох частин:

І. Публічні онлайн-трансляції на сайті docudays.ua правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій DOCU/КЛАС, а також розмов про життя і про кіно з режисерами фестивальних стрічок та кінокритиками.

ІІ. Віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де ви зможете переглянути понад 50 фестивальних стрічок із конкурсних та позаконкурсних програм. Більшість з них будуть доступні з 24 квітня по 10 травня.

ІІІ. Ексклюзивні онлайн-події для власників індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Cеред них Ukrainian Doc Preview – презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями кіноіндустрії (в партнерстві з Українським інститутом), а також Meet Professionals – цикл онлайн-зустрічей із міжнародними знавцями документального кіно.

Онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми – DOCU/СВІТ, DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО. Традиційно кожну з програм оцінюватиме окремий склад журі, до якого входять зарубіжні та українські експерти, документалісти та правозахисники.

Серед десяти з номінованих стрічок одна отримає нагороду RIGHTS NOW. Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Детальна програма та розклад фестивальних онлайн-трансляцій оприлюднять за тиждень.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь