Спецпроєкти

Антитіла, благодійна пральня, Ілон Маск. Перемоги дня у боротьбі з коронавірусом


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

У світі від коронавірусу одужало 185 377 людей.

Команда китайських учених з Університету Цінхуа у Пекіні виявила кілька антитіл, які ефективно блокують здатність коронавірусу SARS-CoV-2 проникати в клітини організму. 

Науковці запевняють, що препарат, в якому є антитіла, подібні до тих, що виявила їхня команда, може бути набагато ефективнішім за нинішні підходи до лікування коронавірусу.

Ілон Маск запропонував безкоштовно розіслати в лікарні по світу апарати штучної вентиляції легенів для порятунку важких пацієнтів з коронавірусом.

Зокрема, Маск зазначив, що апарати відправляють тільки у регіони доставки Tesla (Україна не входить у цей список). Та на його допис відреагувала колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун. Вона написала, що в Україні з населенням 37 мільйонів є тільки 3,5 тисячі апаратів ШВЛ, і попросила засновника Tesla допомогти країні.

«Сільпо» виділила 100 мільйонів гривень на протидію коронавірусу.

Мережа супермаркетів «Сільпо» виділила 100 млн грн на закупівлю обладнання для лікарень і засобів захисту для медиків. Понад 13 млн грн уже використали для придбання 12 апаратів штучної вентиляції легенів Hamilton швейцарського виробництва. Це обладнання передадуть у лікарні Київської, Вінницької, Кіровоградської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

У консультаціях з Міністерством охорони здоров’я «Сільпо» опрацьовує найбільш ефективні сценарії розподілу допомоги. В першу чергу вона буде спрямована на закупівлю обладнання для лікарень та засоби захисту медичного персоналу.

Платформа для виклику автомобілів Bolt і компанія Visa запускають спільну акцію. Вона покликана підтримати ініціативу з транспортування медичних працівників.

З кожної поїздки, оплаченої картою Visa, компанія направить 50 гривень для безкоштовного транспортування медиків. Наразі завдяки проєкту десятки тисяч медичних фахівців уже отримали промокоди.

Також після оголошення карантину компанія Bolt анонсувала соціальну акцію з безкоштовного перевезення медиків. Наразі компанія вже транспортує інфекціоністів, пульмонологів, вірусологів, анестезіологів, бактеріологів й інших фахівців клінік Києва та Львова. Крім того, компанія Bolt надає безкоштовні поїздки всім медичним працівникам НДСЛ «Охматдит», а також медикам лікарні швидкої медичної допомоги
й обласної інфекційної лікарні у Львові.

Компанія P&G спільно з благодійним фондом «Карітас Україна» запускають соціальну ініціативу «Піклування в кожен дім».

В рамках цієї програми самотні літні люди, люди з інвалідністю та ті, хто потрапив у складну життєву ситуацію, зможуть дистанційно скористатися послугами благодійної пральні.

Представники Карітас забиратимуть брудні речі і повертатимуть їх чистими, тим самим мінімізуючи необхідність контакту із зовнішнім світом.

Також компанія P&G у межах проєкту «Турбота в кожен будинок» безкоштовно передала 8 тонн власної продукції на загальну суму понад 100 тисяч гривень найбільш незахищеним верствам населення. Понад 2,5 тис пенсіонерів зможуть отримати допомогу. Запити формуватиме партнер компанії — міжнародний благодійний фонд «Карітас». Якщо буде потреба, P&G й надалі безкоштовно поширюватиме власну продукцію, збільшуючи поступово географію проєкту. Загалом від початку пандемії компанія передала на благодійність 12 тонн продукції вартістю понад 1 мільйон гривень.

Автокомпанія Lamborghini почне виробництво медичних масок і щитків для захисту обличчя лікарів.

Відділи оббивки, інтерʼєру та індивідуальних налаштувань для автомобілів Lamborghini вироблятимуть по тисячі масок на день. Водночас за допомогою 3D-принтерів на заводі вироблятиметься 200 захисних щитків для обличчя медиків на день.

Лондонський футбольний клуб «Тоттенгем» надав свій стадіон для боротьби з коронавірусом і для допомоги тим, хто постраждав від ізоляції.

Стадіон віддали в користування волонтерським організаціям та дистрибʼюторам продовольчих товарів. Вони зайняли підземну парковку і перетворили її на склад. Волонтери допомагатимуть продуктами найбільш вразливим групам населення Лондона.

Тенісний центр імені Біллі Джин Кінг у Нью-Йорку дозволили використовувати для потреб медслужб. 

На закритих кортах тенісного центру, на якому проходить Відкритий чемпіонат США, планують встановити 350 ліжок для хворих.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь