Спецпроєкти

Уперше за 30 років. В Індії через введення карантину жителі змогли розгледіти Гімалаї


В Індії після введення карантину жителі штату Пенджаб змогли побачити Гімалаї на відстані більше 100 кілометрів. Останній раз таке було можливо років 30 назад. Про це повідомляє CNN.

Це явище стало можливим завдяки різкому покращенню якости повітря в останні тижні. Оскільки у зв’язку з пандемією коронавірусу багато промислових підприємств припинили роботу, авіакомпанії скасували рейси, а кількість автомобілів на дорогах різко зменшилася.

За даними Департаменту по боротьбі із забрудненням навколишнього середовища Індії, вже в перший день карантинних обмежень у Нью-Делі рівень забруднення повітря зменшився на 44%. У звіті зазначено, що загалом у 85 містах Індії зафіксовано помітне покращення якости повітря за перший тиждень загальнодержавного закриття.

Жителі Пенджабу активно діляться у соцмережах фото, зробленими зі своїх будинків.

«Вперше за майже 30 років я міг чітко побачити Гімалаї, оскільки внаслідок карантину в Індії очистилося повітря. Просто дивовижно», – написав Манджіт Кан.

В Індії зафіксовано 6 771 випадків зараження COVID-19, з них 635 осіб вилікувалися від хвороби, а 228 – померли. Карантин в Індії діє з 25 березня. Прем’єрміністр країни Нарендра Моді заявив про запровадження повної заборони на вихід із дому. Порушникам режиму карантину загрожують удари кийками або прутами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь