Спецпроєкти

Jaguar Land Rover заохочує компанії виготовляти 3D-друковані захисні візори для медиків


На початку квітня Jaguar Land Rover оголосила про розробку 3D-друкованих захисних візорів для обличчя
у Центрі створення сучасних продуктів у Гайдоні. Готові візори отримали відділи Національної
служби охорони здоров’я Англії (NHS).

Наразі компанія використовує особливий інструментарій для виготовлення візорів – лиття під тиском. Нововведення, забезпечене підрозділом компанії WHS Plastics у Саттон Колдфілді, допомагає щодня виготовляти понад 2 000 візорів – з однією поліпропіленовою пов’язкою, що продукується кожні 30 секунд.

Завдяки успіху в 3D-друці візорів, Jaguar Land Rover масштабує технологію автоматизованого виробництва (CAD design), схвалену NHS. Компанія публічно поділилася напрацюваннями і виклала в мережу файли для завантаження. Ними можна користуватися для виготовлення візорів. Таким чином світові і локальні компанії з розробки адитивних технологій та 3D-друку зможуть дуже швидко виготовляти засоби індивідуального захисту для медперсоналу. Використання нового інструментарію дозволяє виробляти 14 000 візорів щотижня.

«Сподіваємося, що завдяки файлам ми надихнемо багато компаній використовувати інструменти 3D-друку для розробки засобів індивідуального захисту для медпрацівників. Кожне зусилля, нехай навіть маленьке, є внеском у великі спільні справи. А це забезпечить наші служби з надзвичайних ситуацій потрібними засобами для продовження роботи», – сказав Бен Вілсон, менеджер з розробки адитивних технологій та прототипів Jaguar Land Rover.

Кожен візор для обличчя можна використовувати багаторазово, його легко знімати та дезінфікувати перед наступним використанням. Багаторазовий вжиток допоможе уникнути майбутнього дефіциту продукту.

Файли з 3D-друку захисних візорів можна завантажити тут https://www.jaguarlandrover.com/2020/3d-printed-visors.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь