Спецпроєкти

Допомога медикам, благодійний онлайн-концерт ВВ, надточні тести. Перемоги дня в боротьбі з коронавірусом


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

25 квітня о 20:00 український гурт «Воплі Відоплясова» проведе благодійний онлайн-концерт. У програмі – альбом «Закустика», історія якого розпочалась майже 30 років тому у Франції, та інші хіти бенду. Таким чином гурт хоче підтримати своїх прихильників в умовах карантину.

Водночас музиканти звертаються до своїх прихильників з проханням про збір коштів, значну частину яких перекажуть до фонду «Життєлюб». «ВВ» закликають інших музикантів та діячів культури долучатися до цієї ініціативи.

Компанія Zentech заявила про виготовлення надточного експрес-тесту для виявлення коронавірусу. За словами розробників, тест надає точний результат всього лише за 15 хвилин. Зараз такі тести проводяться лише в Бельгії, та після сертифікованих випробувань можливе їхнє поширення й у інших країнах.

«Нова пошта» переказала медичним закладам Полтави та Кременчуга чергову партію сучасного медобладнання, яке допоможе в боротьбі з коронавірусом.

У Британії вже з завтрашнього дня почнеться тестування вакцини проти COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров’я країни Метт Хенкок. Вакцину розробляють в Оксфордському університеті та Імперському коледжі Лондона. Розробники отримають від держави більше 42 мільйонів фунтів для підтримки клінічних досліджень.

Rollton та медична платформа helsi.me заснували благодійний проєкт з підтримки медиків. Для цього формуються бокси допомоги лікарям + короткі аудіомедитації, що допоможуть зняти стрес та напругу. У якості дикторів долучаться українські зірки. Також в межах проєкту найбільш навантажені лікарні Києва, Білої Церкви, Тернополя, Чернівців та області отримуватимуть продукцію ТМ Rollton (локшина швидкого приготування+супи швидкого приготування).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь