Спецпроєкти

Найбільші випробування ліків від Covid-19, Грета Тунберг, апарати ШВЛ. Перемоги дня у боротьбі з коронавірусом


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Станом на 30 квітня у світі від коронавірусу одужало понад мільйон людей, серед них в Україні – 1238.

Всесвітня організація охорони здоров’я та Оксфордський університет випробовують п’ять ліків проти коронавірусу в лікарнях Британії.

Приблизно в 170 британських лікарнях завдяки співпраці ВООЗ та університету Оксфорда почалися клінічні випробування ліків від Covid-19, в яких беруть участь понад 8 тис. пацієнтів. На пацієнтах, зокрема, випробовуватимуть комбінований препарат для лікування СНІДу і антималярійний засіб. Крім того, випробування планують проводити і в інших країнах світу.

Кількість померлих від коронавірусу в Іспанії за останню добу становить 268 осіб, що є найнижчим показником з 20 березня.

У Південній Кореї вперше за понад два місяці – жодного локального випадку COVID-19.

Наразі в Південній Кореї зафіксовано 10 765 хворих на вірус COVID-19, з них – 247 летальних випадків. Ще 9 059 осіб одужали.

В Україні зʼявилися нові тести на антитіла.

Вони виявлятимуть тих, хто перехворів на коронавірус. Перші тести проведуть в Одеській та Сумській областях. Тест можна зробити в лабораторії за гроші або безкоштовно за направленням лікаря.

У Британії вакцину проти коронавірусу уже тестують на людях.

Учені на 80% відсотків впевнені в дієвості препарату і ще до клінічних випробувань почали його масове виробництво. Він створений на основі «платформної технології, що може використовуватися для виготовлення вакцин проти багатьох різноманітних захворювань». У разі успішного випробування вакцини команда подасть заявку на отримання «дозволу екстреного використання», щоб розробити програму щеплень для населення.

МОЗ закупить 200 апаратів ШВЛ українського виробництва. На це виділили 100 млн гривень.

Після закупівлі апарати ШВЛ одразу доставлять у лікарні по всій країні.

Грета Тунберг пожертвувала $100 тисяч на підтримку дітей під час пандемії.

Шведська екоактивістка Грета Тунберг пожертвувала $100 тисяч Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) для боротьби з пандемією коронавірусу. Тунберг виділила пожертвування з призового фонду, який вона отримала від данської неурядової організації Human Act за свою боротьбу зі змінами клімату. Кошти будуть спрямовані на підтримку дітей, які постраждали через карантин і закриття шкіл через коронавірус.

Українська ІТ-компанія SoftServe передала 4 тонни засобів індивідуального захисту лікарям у 7 містах України. 

Одразу після оголошення карантину SoftServe анонсував рішення скерувати 10 млн грн на підтримку медичних закладів у боротьбі з пандемією коронавірусу. Гроші перерахували в корпоративний Благодійний фонд «Відкриті очі» та скерували на вирішення нагальних медичних потреб у семи містах України, де розташовані офіси компанії. Паралельно працівники компанії зібрали ще близько 3 млн гривень, а на сайті Фонду кожен охочий може перерахувати кошти на проєкт Нокаутуймо COVID-19, де вже зібрано близько 800 тис. грн пожертв.

Загалом на сьогодні Фонд придбав та передав медичним установам:  2 апарати ШВЛ (виробник «Блізар», Україна), 11 500  масок респіраторного типу (країна-виробник – Україна), 7 500 костюмів індивідуального захисту для лікарів (країна-виробник – Китай), 4 000 захисних окулярів (країна-виробник – Китай), 1 000 масок респіраторного типу 3М (країна-виробник – США), 600 медичних лікарських костюмів, 1 860 тест-систем.

Працівники SoftServe також допомагають органам місцевого самоврядування та державним установам розробити та впровадити технологічні рішення для боротьби з COVID-19. Прикладом такої допомоги стала розробка інтернет-платформи STOP COVID-19 та чатботів для Львівської обласної ради, які пізніше доповнили даними з усієї України. Платформа містить вичерпну інформацію про перелік та контакти медичних установ із зазначенням контактів сімейних лікарів, а також  актуальну карту поширення Covid-19 в Україні.

Нова пошта доставлятиме ліки з apteka24.ua безкоштовно

Нова пошта та інтернет-аптека apteka24.ua запустили спільний проєкт з безкоштовної доставки ліків на період карантину. Придбані медикаменти та обладнання можна отримати просто додому завдяки доставці від Нової пошти. З термінами доставки та переліком заборонених до замовлення ліків можна ознайомитися в розділі apteka24.ua/nova-poshta/.

Компанія LIQUI MOLY в Україні в межах руху «Підвези медика!» виділить продукцію на суму 1 200 000 грн усім активним водіям-волонтерам.
Компанія запускає проєкт #МЕДИКДОЇДЕ, мета якого – безкоштовно надати всім активним волонтерам-водіям по всіх містах України мастило для авто, промивку та присадки, що економлять витрату палива.
Щоб стати учасником проєкту #МЕДИКДОЇДЕ, необхідно:

  • долучитися до спільноти «Підвези медика» у вашому регіоні та стати її активним учасником;
  • зв’язатися з куратором руху у вашому місті.

Абоненти lifecell зможуть долучитися до всеукраїнського проєкту зі збору коштів на підтримку медиків.

З 3 по 8 травня абоненти lifecell зможуть переказувати кошти на підтримку медиків України під час благодійного музичного маратону «Ти не один», що відбуватиметься на телеканалі «1+1». Здійснювати пожертви можна буде за допомогою послуги SMS-благодійности.

Усі зібрані кошти надійдуть міжнародному благодійному фонду «Українська Біржа Благодійности». Цей фонд спільно з громадською платформою «РазомUA» за рекомендаціями МОЗ придбає спецодяг, обладнання та засоби захисту для лікарів.

Маратон триватиме у форматі онлайн-концертів із зірками українського шоу-бізнесу. Усі благодійні пожертви, зібрані за допомогою SMS-повідомлень і відправлені в цей період на короткий номер 88001, підуть на допомогу медикам під час пандемії COVID-19. Одне SMS на короткий номер Української Біржі Благодійности 88001 – це 20 гривень пожертви. Кількість повідомлень з одного номера необмежена. Послуга доступна для всіх абонентів передплати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь